Suriye Devlet Başkanı Özel Danışmanı Luna eş-Şibil trafik kazası geçirdi

SOHR, Luna eş-Şibil'in korkunç bir trafik kazası geçirdiğini ve ‘ağır yaralı’ olduğunu doğruladı

Suriye Devlet Başkanı Özel Danışmanı Luna eş-Şibil / Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Suriye Devlet Başkanı'nın Özel Medya Danışmanı Luna eş-Şibil, Şam'a giden yollardan birinde geçirdiği trafik kazasının ardından eş-Şami Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.

Şarku’l Avsat’ın SANA'dan aktardığına göre, Suriye Devlet Başkanlığı Siyasi ve Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, “Özel Danışman Luna eş-Şibil dün öğleden sonra Şam'a giden yollardan birinde trafik kazası geçirdi” denildi.

Açıklamanın devamında, “Kaza, kendisini taşıyan aracın savrulmasına ve yoldan çıkmasına yol açtı. Burada araç birkaç yere çarptı ve bu da danışmanın ciddi şekilde yaralanmasına neden oldu. Danışman başındaki kanama nedeniyle uzman sağlık ekibi tarafından tedavi edilmek üzere Şam'daki bir hastaneye götürüldü” ifadesi yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) daha önce ‘Suriye rejimi içinden’ olarak tanımladığı kaynaklara dayanarak, Luna eş-Şibil'in dün saat 15:30'da korkunç bir trafik kazası geçirdiğini ve ‘ağır yaralı’ olduğunu doğruladı. SOHR, eş-Şibil'in önce Yafur'daki bir klinikte tedavi edildiğini, ardından Şam'daki eş-Şami Hastanesi'ne nakledildiğini bildirdi.

Olayla ilgili gizemli bir durum olduğu ve zırhlı bir aracın arkadan çarparak arabayı yolun ortasına ittiği yönünde çeşitli haberler yayıldı. Bir başka habere göre ise kendisine çarpan aracın ön kısmında metal bir destek bulunuyordu ve bu da eş-Şibil'in ciddi bir beyin kanaması geçirmesine neden oldu.

Sosyal medya bu haberle çalkalanırken, yerel medya ‘çok ağır kanaması olduğunu’ ve hayatta kalma ihtimalinin düşük olduğunu bildirdi. Yerel bir internet sitesine göre, Suriye Devlet Başkanı'nın Özel Danışmanı Şam'daki eş-Şami Hastanesi'nde kritik bir durumda yatıyor ve hastaneden çıkamayacağı düşünülüyor.

İnternet sitesi, Baas Partisi'nin üyesi olan kocası Ammar Saati'nin onunla birlikte arabada olmadığını kaydetti. Siteye göre Saati, eşiyle birlikte Rusya'nın Soçi kentine seyahat etmeyi planlıyordu. Önce kendisi seyahat edecek ve ardından eşi gelecekti, ancak geçen hafta seyahat etmesi engellendi.

Diğer taraftan Luna'nın kardeşi Mulhem eş-Şibil, bir hafta önce Şam'da gözaltına alındı. Luna eş-Şibil ve eşi Ammar Saati'nin de ABD ve İngiltere'nin yaptırım listelerinde yer aldığı biliniyor.

Memleketi Suriye'nin güneyindeki Suveyda kenti olan Luna eş-Şibil, 2003 yılında Şam Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra gazeteci olarak öne çıktı. 2010 yılının ortalarında Suriye Devlet Başkanlığı’nın medya ofisini devraldı ve Beşşar Esed’e yakınlığı nedeniyle savaş yıllarında etkisi arttı. Ardından Suriye'ye askeri müdahalenin ardından Rusya'dan özel destek alarak Devlet Başkanlığı Sarayı’ndaki yetkilerini genişletti.

Luna eş-Şibil, Lübnanlı gazeteci Sami Kuleyb ile evliydi. Ondan ayrıldıktan sonra Suriye Öğrenci Birliği'nin eski başkanı Ammar Saati ile evlendi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU