Gangsta's Paradise'la tanınan Coolio'nun ölüm nedeni açıklandı

Yıldız rapçi, eylülde ölü bulunmuştu

Coolio (AP)

Bir adli tıp görevlisi, Coolio'nun 28 Eylül 2022'deki ölümüne kazara aşırı dozda fentanil, eroin ve metamfetamin almasının yol açtığına karar verdi.

Gangsta's Paradise'la tanınan rapçi ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde bir arkadaşının evinde ölü bulunduğunda herhangi bir ölüm nedeni belirtilmemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

People'ın eriştiği Los Angeles County Adli Tıp-Otopsi Departmanı'nın raporunda, ölümünde payı bulunan diğer önemli koşullar arasında tanımlanmamış kardiyomyopati, astım ve yakın zamanda fensiklidin kullanımının da listelendiği bildirildi.

Kardiyomyopati, kalp kasının vücudun geri kalanına kan pompalamasını zorlaştıran bir kalp hastalığı.

Adli tıp görevlisinin kararını ilk duyuran TMZ, (ailenin sözcüsü Jarel [Jarez] Posey'e göre) Coolio'nun yakın akrabalarının onu belgesel ve filmlerle onurlandırmayı planladığını da aktardı.

Sanatçının temsilcileri, ölümünün ardından The Independent'a yaptıkları açıklamada "Bu öğleden sonra hayatını kaybeden sevgili dostumuz ve müvekkilimiz Coolio'yu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" demişti.

Yeteneğinin verdiği armağanla dünyaya dokundu ve onu derinden özleyeceğiz.

Dünya genelinde onun müziğini dinleyen ve ölümüyle ilgili bize ulaşan herkese teşekkür ederiz. Lütfen Coolio'nun sevdiklerini dua ve düşüncelerinizden eksik etmeyin.

Geçen ay Coolio'nun mirasçılarının temsilcisi, hit şarkılar üreten sanatçının ölmeden önceki günlerde üzerinde çalıştığı bir stüdyo albümünü bu yılın ilerleyen aylarında yayımlamayı planladıklarını açıklamıştı.

Long Live Coolio, yıldızın ölümünden sonra yayımlanan ilk albüm olacak.

Gerçek adı Artis Leon Ivey Jr. olan Coolio, en çok Michelle Pfeiffer'ın filmi Sakıncalı Düşünceler'in (Dangerous Minds) film müziği olarak çıkan ve 1995'te Grammy Ödülü alan popüler teklisi Gangsta's Paradise'la tanınıyor. Şarkı, Billboard Hot 100 listesinde üç hafta boyunca zirvede kalmıştı.

Rapçi, 1996 yapımı Nickelodeon dizisi Kenan & Kel'in açılış parçası Aw, Here It Goes!'u yapmasıyla da biliniyor.

Oyunculukla da uğraşan rapçi ilk rolünü The Parent 'Hood (1995) adlı televizyon dizisinde üstlendi. Futurama'da Kwanzaa-bot'u seslendiren Coolio, Batman & Robin'de (1997) bir kameo performansı sergiledi.

Hayatını kaybeden rapçiye geçen yıl müzik dünyasından övgüler yağdı.

Coolio'nun çağdaşı Ice Cube şöyle tweet atmıştı:

Üzücü bir haber. Bu adamın sektörün zirvesine tırmanışına ilk elden tanıklık ettim. Huzur içinde yatsın.

Programında rapçiyle röportaj yapan, Hot Ones'ın sunucusu Sean Evans ise "Hayatımda satın aldığım ilk CD ve bu gözlerin gördüğü, en acı sosla birlikte 10. kanadı yiyen en efsanevi kişi, huzur içinde yat Coolio" diye yazmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU