Leonardo DiCaprio yaşlanmaya devam etse de kız arkadaşları aynı yaşta kalıyor

Leonardo DiCaprio'nun ilişki geçmişi bir kez daha sorgulandı. DiCaprio'nun 25 yaşından büyük olmayan kadınlarla çıkma alışkanlığını çevreleyen çevrimiçi söylem gerçek bir sorunu görmezden geliyor: Genç kadınlarla flört etmeyi havalı olmaktan çıkardı

(Jason Merritt/AFP)

Leonardo DiCaprio'nun Eden Polani adlı 19 yaşındaki bir modelle çıktığına dair söylentiler, önceki kız arkadaşlarının yaş seyrini gösteren o meşhur Reddit grafiğinin doğruluğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Kaçırdıysanız durum şu: DiCaprio kısa süre önce, şarkıcı Ebony Riley'nin yeni EP'sinin çıkış partisinde Fransız-İsrailli modelle görüntülendi. Bildiğiniz gibi bugünlerde tüm modern aşklar burada başlıyor. DiCaprio'nun görünüşe göre 25 yaşın üzerindeki kadınlarla çıkmaktan korktuğuna bir kez daha dikkat çekilmesiyle internet anında alev aldı.

DiCaprio'nun ilişki geçmişinden habersiz olan şanslılar eline kalem kağıt alsın çünkü ders zamanı. Bir zamanlar "yaşayan en seksi erkek" olarak kabul edilen 48 yaşındaki aktör, 20'li yaşların başındaki kadınlarla kısa bir süre çıkıp 25 yaşına geldiklerinde bekarlar pazarına geri dönmek gibi ilginç bir alışkanlık geliştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyuncu, 1999'dan 2004'e kadar model Gisele Bündchen'le beraberdi. Bündchen 18, DiCaprio da 24 yaşındayken başlayan ilişkideki yaş farkı, daha sonrakilerle kıyaslandığında en az olandı. Belki de Bündchen'in yakınlarda bekar olmasıyla aralarındaki alev yeniden tutuşacak ve eski çift Bennifer 2.0 gibi bir şey yapacak. Bunu ancak hayal edebiliriz.

DiCaprio; Blake Lively, Kate Moss, Nina Agdal, Bar Refaeli ve son olarak da Camila Morrone'la da beraber olurken, bu kişilerin hepsi de ilişkileri sırasında 25 yaşında veya altındaydı. Bir de DiCaprio'yla, hem anne hem de 27 yaşındayken çıkarak cam tavanı kıran manken Gigi Hadid var.

DiCaprio'nun, kadınları beyinlerinin ön lobları tamamen geliştikten sonra terk etme huyuyla ilgili aynı şaka yıllardır internette yapılıyor. Diğerleriyse DiCaprio'yla Polani arasında olduğu iddia edilen 29 yıllık yaş farkının, Pedro Pascal ve Bella Ramsey'nin The Last of Us'taki karakterlerinin kurgusal ilişkisindeki yaş farkıyla neredeyse aynı olduğuna dikkat çekiyor.

Ama neden böyle bir huyu var? İlişkilerindeki güç dengesizliğinden beslendiği için mi? Kim söyleyebilir ki? Genç modeller, yaşça büyük kadınlardan daha seksi olduğu için mi? Dünyanın MILF (cinsel cazibeye sahip çocuk sahibi veya orta yaşlı kadın -ed.n.) severleri buna katılmaz. Hayır, durum aslında çok daha basit.

İlişki uzmanı ve Older Women/Younger Men'in (Yaşlı Kadınlar/Genç Erkekler) yazarı Susan Winter, The Independent'a "Çünkü yapabiliyor" dedi.

Her seferinde piyangoyu vurabileceğini bilseydin, yapmaz mıydın?

Tabii ki yaşı 50'ye yaklaşan birinci sınıf bir milyonerle kariyerine yeni başlayan genç bir model arasındaki güç dinamiği sorgulanmalı. 20'li yaşlarının başındaki birinin kendisinden 25 yaş büyük birine kıyasla ekonomik açıdan muhtemelen çok daha az istikrarlı olduğunu ve henüz bir dizi başarısız ilişkiden gelen, geçiş töreni niteliğindeki bilgeliği (tabii ki kendimi dahil etmiyorum) taşımadığını söylemeye gerek yok.

Winter, "Bunu huy edinmesinin bir nedeni var" diyor.

Genç biri saflık hissi ve daha az yük sunar. Bıkmamışlar, kalpleri kırılmamış, terk edilmemişler, görüştükleri kişiler bir şey söylemeden ortadan kaybolmamış, dolandırılmamışlar, kendilerine yalan söylenmemiş, boşanma yüzünden gelirlerinin yarısını kaybetmemişler. Çok daha yüksek bir heyecanla geliyorlar. Bu nedenle daha genç bir partnerin faydası, daha yaşlı partnerin hayatı yeni gözlerle deneyimlemesine imkan sağlamak oluyor.

Aslında DiCaprio'nun en son ilişkisine dair söylentiler Twitter'a düştüğünde anasayfa, aynı güç dinamikleri argümanıyla dolup taştı. Öyle ki kronik derecede çevrimiçi olan erkeklerin, rıza verme yaşıyla ilgili yasalar hakkında biraz fazla şey bilerek kendilerini ele vermelerinden kaynaklanan bir üstsöylem bile oluştu. Örneğin biri şu tweeti attı:

Leonardo DiCaprio yetişkin bir kadınla çıkıyor. Evet genç ama 19 yaşında, yapmayın.

Buna karşıt olarak işte 19 yaşındakilerin yapamayacağı çok "yetişkin" şeylerin bir listesi: alkol almak, araba kiralamak, Titanik'i ilk çıktığında izlediğini söylemek. Daha fazla perspektif kazanmak için 2004'te veya öncesinde yapılan icatların listesi: Facebook, iPod, Bluetooth, Blu-ray diskler, Silly Bandz (genellikle bileklik olarak kullanılan, hayvan ve harfler gibi farklı şekillere girebilen lastik -ed.n.).
 


Tabii ki bekarlar için zor bir ortam var ve belki DiCaprio da bizim gibi sadece aşkı bulmaya çalışıyor. Demek istediğim Kovid-19 pandemisi pratikte flört etmeyi dönüştürdü: Gerçek hayatta birileriyle tanışmanın yerini, flört uygulamalarında başlayan kısa ömürlü adı konmayan ilişkiler aldı. Ya da DiCaprio'nun söylentilerdeki kız arkadaşı gibiyseniz, pandemi yüzünden lise mezuniyet balonuzu Zoom'dan yapmak zorunda kaldığınız için gerçekten hayal kırıklığına uğramışsınızdır.

DiCaprio'nun, yaş farkının olduğu bir ilişkiden diğerine atlayan Hollywood'daki tek kişi olmadığını belirtmek önemli. Ondan çok önce, eğlence endüstrisi filmlerdeki yaş farklarını sıklıkla masum, ilginç ve genellikle ilişki dinamiğinde önemi yokmuş gibi tasvir ederdi; sevilen romantik komedi Roma Tatili'nde (Roman Holiday) Audrey Hepburn ve Gregory Peck arasında 13 yaş varken 1954 filmi Sabrina'da Humphrey Bogart, Hepburn'den 30 yaş büyüktü.

Hollywood'un en çok kalp çarpıntısına neden olan erkeklerin gerçek hayatta da kendilerinden çok daha genç kadınlarla ilişkisi vardı. George Clooney, "yaşına uygun" karısıyla (yine de aralarında 17 yaş var) yuva kurmadan önce Hollywood'un en gözde bekarı övgüsünü alıyordu.

78 yaşındaki aktör Michael Douglas 2000'de 53 yaşındaki Catherine Zeta Jones'la evlendi. 50 yaşındaki komedyen Dane Cook kısa süre önce 23 yaşındaki kız arkadaşına evlenme teklif ederken, Zach Braff de kendisinden 21 yaş küçük Florence Pugh'yla çıktığı için ağır eleştiriler aldı.

Uzun zamandır Hollywood bekarlarının genç kadınlarla çıkma huyu, hem diğer erkeklerin hem de medyanın övgüsünü topladı. Ama 25 yaşına gelmeden önce çıktığı (ve terk ettiği) her kadınla, DiCaprio gibiler için akıntının tersine dönmesi dikkatlerden kaçmıyor.

Leonardo DiCaprio, genç kadınlarla flört etmeyi havalı olmaktan çıkaran yıldız olabilir mi?



https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU