Meral Danış Beştaş: Vergilere yüzde 122 zam yapan iktidar memura, emekliye yüzde 30 zam yapıyor ve bunu büyük bir lütuf gibi sunuyor

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş "TÜİK veri hırsızlığı ile emekli ve memurun cebinden alıyor, alenen hırsızlık yapıyor. Erdoğan ise bu hırsızlığı kendisine fırsat kolluyor ve müjde kürsüsü kuruyor" diye konuştu

Fotoğraf: AA

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün grup toplantısında açıkladığı memura ve emekliye yüzde 30’luk zammın vergi artışları karşısında yetersiz olduğuna dikkat çeken Beştaş, şunları söyledi:

Vergilere yüzde 122 zam yapan bir iktidar memura, emekliye yüzde 30 zam yapıyor ve bunu büyük bir lütuf gibi sunuyor. Vatandaşın cebinden yüzde 122’yi alıyor, veriyor yüzde 30’u ve buna da ‘oy verin’ diyor. Bu kadar akıldan izandan kopmuş bir yönetimle karşı karşıyayız. TÜİK veri hırsızlığı ile emekli ve memurun cebinden alıyor, alenen hırsızlık yapıyor. Erdoğan ise bu hırsızlığı kendisine fırsat kolluyor ve müjde kürsüsü kuruyor. 

İktidarın derdi tabi ki ne emeklinin alın gücü ne yaşam memnuniyeti ne asgari ücretlilerin yaşamı ne çiftçilerin ifade ettikleri sorunların çözümü. Bunlar etin, makarnanın, yoğurdun fiyatını bilmezler. Bilseler böyle bir dili tutturmazlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Taneyle patates alınan bir dönemi yaşıyoruz"

Türkiye’de 75 milyon insanın "açlık ve yoksullukla" mücadele ettğini kaydeden Beştaş, "Taneyle patates alınan bir dönemi yaşıyoruz. Kampanyalar var artık belirli palto gibi belirli kıyafetleri insanlar krediyle almak derdindeler" diye konuştu.

"Emirlerindeki hakimleri sahaya sürüyorlar"

İktidarın siyasi rakiplerini devre dışı bırakmak için yargıyı kullandığını belirten Beştaş şunları kaydetti:

Şebnem Korur Fincancı, Gezi davası, Kobani kumpas davası, İmamoğlu davasında olduğu gibi siyasi siparişlerle karar alınıyor. ‘Ekrem İmamoğlu’na ceza verin’ diyorlar. Neymiş ceza verilme sebebi, ‘ahmak’ demiş. Dünya tarihinde de Türkiye tarihinde de siyasetçinin ‘ahmak’ demesi en fazla eleştiridir. Şebnem Korur Fincancı kendi alanıyla ilgili bir değerlendirme yaptı üçüncü duruşmadır hala serbest bırakılmadı. Çünkü bir linç kampanyası yapıldı ve Şebnem Korur Fincancı’yı cezalandırmak konusunda yargı bir talimat aldı. Gezi davasında istinaf alelacele onayladı neymiş çünkü Gezi davasında bütün topluma bir gözdağı vermek istiyorlar.

Milletin hakemliğimden korkan bir iktidar var. Milletin artık kendilerine güvenmediğini biliyorlar, kendileri de millete güvenmiyorlar. Bu nedenle kendi emirlerindeki hakimleri sahaya sürüyorlar ve ‘istediğimiz cezayı verin’ diye söylüyorlar. Yargı, verdiği bu kararların ilerde hepsinin değişeceğini ve kendilerinin de o görevde kalamayacağını gayet iyi biliyor.   

 

 

 

ANKA, AA

DAHA FAZLA HABER OKU