Karamollaoğlu'ndan "Sinan Ateş" tepkisi: Cumhuriyetimizin 100. yılında hala siyasi cinayetleri konuşuyor olmak bizi utanca vesile kılmaktadır

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin "Aslında işaretler belli" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Sinan Ateş cinayeti ve ekonomiye dair değerlendirmeler yaptı. 

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da öldürüldüğünü hatırlatan Karamollaoğlu "Sebebi ne olursa olsun bir insanın böyle alçakça sokak ortasında infaz edilmesini kabul etmek mümkün değil. Elbette buna en büyük tepki ülkü ocaklarının kendisinden geldi. Hayatının hiçbir döneminde bizimle aynı siyasi anlayışı benimsemeyen bu genç insanın öldürülmesi ve ardından soru işaretlerini uyandıran bir büyük sessizlikle karşı karşıya kalmamız hakikaten hem bizi üzmekte hem de şaşkına çevirmektedir. Ama ne yazık ki yetkililer suskun" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Aslında işaretler belli"

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Sivas’tan hemşehrim, özellikle 28 Şubat döneminde dik duruşuyla çok iyi hatırladığımız ve hep hayırla yad ettiğimiz merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün üzerindeki soru işaretleri hala giderilememişken 2023 yılında hala bir sis ve suskunluk perdesinin gerisinde böyle vahim bir hadiseyi konuşuyor olmaktan da çok büyük üzüntü duymaktayım. Ülkücü kardeşlerimizin acısını paylaşıyor. Merhuma bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyor, olayın tüm yönleriyle bir an önce aydınlatılması gerektiğini de özellikle ifade ediyorum. Geciktirilmemeli. Aslında işaretler belli. İçişleri Bakanlığı bu konuyu çok kısa zamanda en ince detayına kadar araştırıp kamuoyunu bilgilendirmeli.

"‘Biz hayal satıyoruz tek derdimiz seçimleri kurtarmak' diyemedikleri için lafı eğip bükme ihtiyacı duyuyorlar"

Ekonomik krize de değinen Karamollaoğlu "TÜİK’in rakamları adeta bir terzi hassasiyetiyle iktidarın talebi doğrultusunda organize ediyormuş intibası çok yaygın. Buna rağmen iktidarın gündeme getirdiği rakamlar maalesef vatandaşları tatmin etmiyor. Söylemler de tatmin etmiyor" ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Maalesef özellikle ekonomide öngörülemez bir dönem inşa eden AK Parti iktidarı şimdilerde yeni bir tarihi dillerine doladı. ‘Enflasyon ne zaman düşecek’ diye sorulduğunda cevap mart-nisan ayları. ‘TOGG ne zaman yola çıkacak’ yine cevap belli, aynı aylar. Madem bu kadar gaz buldunuz, ‘Peki ne zaman bu gaz kullanılacak’ diye sorduğunuzda da yine mart-nisan ayları ve hemen arkasından ifadeleri gündeme geliyor. ‘Peki, EYT’liler ilk maaşlarını ne zaman alacak’ denildiğinde de ‘Nisan aylarında herhalde bu imkana kavuşurlar’ deniliyor. Çok net olarak ifade ediyorum. Aslında bu sorulara seçimlerden hemen önce diyemedikleri için, ‘biz hayal satıyoruz tek derdimiz seçimleri kurtarmak’ diyemedikleri için böyle lafı eğip bükme ihtiyacı duyuyorlar.

"Dış ticaret açığı rekor kırarken ülkenin durumu daha iyiye gidiyor diyemezsiniz"

AK Parti iktidarının "başarısızlıkları konuşulmasın diye suni gündem oluşturduğunu" ifade eden Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Gerçeklerin üstünü örtemezsiniz. Baz etkisiyle artış hızı düşen enflasyon rakamlarıyla, enflasyonu düşürdük diye övünemezsiniz. Dış ticaret açığı rekor kırarken sadece ihracattaki artışı gündeme getirerek şimdi biz ihracatta bir patlama yaptık ülkenin durumu daha iyiye gidiyor diyemezsiniz. TÜİK marifetiyle milyonların hakkına girmelerine rağmen maaşlara şu kadar zam yaptık diye eksik verdikleri enflasyon farkını dahi maaşlara zam yapmış gibi göstererek bu işten kurtulamazsınız. IMF’ye borcumuz artık bitti diye övünürken Rusya’ya, Arabistan’a diğer Müslüman ülkelere olan borca göz dikip oradan gelecek bazı imkanları durumumuz düzeldi diye millete aktaramazsınız. İhracatta yıllık bazda bir artış var ve bu rekor seviyede ama madalyonun öteki yüzünü görmeden bunun bir başarı olduğunu söylemek herhalde mümkün olmaz. 2022 yılında ihracat bir önceki yıla göre yüzde 12,9 artarak 254 milyar seviyesine çıktı. Ancak ithalat, yüzde 34,3 yükselişle 364 milyar dolar seviyesine çıktı. Böylece dış ticaret açığı 110 milyar dolara ulaştı. Dış ticaret açığı bu hesapla gidildiğinde bir önceki yıla göre tam yüzde 138 artış gösterdi. Esas rekor burada. Bu rakamlarla Cumhuriyet tarihinin dış ticaret açığında rekorunu kırdık. 2021 yılında ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 83 civarındaydı. Bu 2022 yılında yüzde 70’e indi. Bu ne demektir? Hep açık veriyoruz demektir. Dışarıya muhtacız demektir.     

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU