Twitter'dan menedilen Trump, Taliban hesaplarını hatırlattı: "Korkunç diktatörler ve ülkeler hâlâ burada"

Trump, Taliban'ın hâlâ Twitter'da olmasını "utanç verici" olarak nitelendirdi. Platformun kendisine getirdiği kalıcı yasak sürüyor

Twitter, Donald Trump'ı ABD Kongre Binası'na bir güruh tarafından düzenlenen saldırıyı savunup yücelttiği için menetmişti (AP)

Eski ABD Başkanı Donald Trump, çarşamba günü yaptığı açıklamada kendisinin Twitter'ı kullanması kalıcı olarak yasaklanmasına rağmen Taliban'ın Afganistan'ın kontrolünü ele geçirdikten sonra hâlâ mikro blog platformunu kullanmaya devam etmesine izin verilmesini kınadı.

Newsmax'tan Greg Kelly'le yaptığı telefon röportajında Trump, şunları söyledi:

Katillerin, haydutların ve diktatörlerin, korkunç, çok korkunç bazı diktatörlerin ve ülkelerin hepsinin burada olduğunu... ama yüz milyonlarca takipçisi olan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın buradan atıldığını düşünürseniz bu utanç verici.

Kelly, Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit'in 2017'den beri aktif olan ve silahlı grup temsilcisinin sık sık gönderi ve mesaj paylaşmak için kullandığı Twitter hesabıyla ilgili bir soru sormuştu. Twitter hesabının açıklamasında şu anda "Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zabihullah Mücahit'in Resmi Twitter Hesabı" yazıyor.

Twitter'da 320 binden fazla takipçisi olan Mücahit, sosyal medya platformunu militan grubun Kabil'i güç kullanarak nasıl ele geçirdiğine dair güncellemeleri neredeyse canlı olarak paylaşmak için kullanmıştı.
 


Taliban üyesinin, örgütün bölgede kontrolü sağladığını açıkladığı gün attığı tweetlerden birinde, "İslam Emirliği'nin askeri birimleri güvenliği sağlamak için Kabil'e girdi. Puli Çarhi bölgesindeki bir bölük ele geçirildi, ilerleyiş normal seyrinde devam ediyor. Kabil'deki 9 bölgenin (Istalif, Surobi, Deh Sebz, Karabağ, Haki Cabbar, Pagman, Bagram, Musahi, Çar Asyab, Guldara ve Shakar Dara) başkentleri de fethedildi" yazıyordu.

Twitter, Güney Asya ülkesinde yaşananlara ilişkin yanıtında, durumu takip ettiklerini ve halkın yardım istemek için platformlarını kullandığını belirtti.

Twitter sözcüsü yaptığı açıklamada, "Afganistan'daki durum hızla değişiyor, ülkedeki halkın da yardım ve destek istemek için Twitter'ı kullandığına tanık oluyoruz. Twitter'ın en büyük önceliği halkı güvende tutmak ve biz de ihtiyatlı davranmaya devam ediyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fakat sözcü, Twitter'ın engelleyici önlemler alarak kurallarını uygulamaya ve şirketin politikalarını ihlal eden, özellikle de "şiddetin yüceltilmesi, manipülasyona zemin sağlanması ve spam"le ilgili kuralları çiğneyen gönderileri incelemeye devam edeceğini söyledi.

Twitter'daki kalıcı yasağı 8 aydır devam eden Trump, Florida'da sosyal medya devleri Google, Twitter ve Facebook'a karşı açtığı davanın başarıya ulaşmasını beklediğini söyledi.

Twitter, Trump'ı 8 Ocak'ta, bu tarihten iki gün önce ABD Kongre Binası'na bir güruh tarafından düzenlenen saldırıyı savunup yücelttiği için menetmişti. Joe Biden'ın başkanlık seçimlerindeki zaferini teyit edecek Kongre oturumunu aksatma girişiminde en az 5 kişi yaşamını yitirmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU