Türkiye’nin Fırat’ın doğusundaki YPG varlığına yönelik gerçekleştirmeyi planladığı askeri harekât için son hazırlıklar yapılıyor.
ÖSO bileşenlerinin oluşturduğu Suriye Milli Ordusu’na mensup güçlerle birlikte yapılması planlanan harekâtın ilk ayağının Şanlıurfa’ya bağlı Akçakale ilçesinin karşısındaki Tel Abyad ile Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Rasulayn’a yönelik gerçekleştirileceği kaydedildi.
Operasyona Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi de destek açıklayacak.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Harekâta, Suriye Milli Ordusu’na bağlı Ceyş’ül Şarkiyye, Ceyş’ül Ahrar, Sultan Murad, Hamza Tümeni, Süleyman Şah, Feylak eş Şam ve Sukur eş Şam gibi gruplar destek veriyor.
Ayn İsa dahil değil
Harekâtın ilk hedefi Ayn el Arap (Kobani) ile Haseke bağlantısını kesmek.
Tel Abyad-Kobani hattında Ahrar Şarkiyye’nin de içinde olduğu 6 bin Suriyeli asker görev alacak. Suriyeli yerel güçlerin toplamda 14 bin kişiyle harekata katılacağı bildirildi.
İsmi Barış Pınarı olarak belirlenen harekatın Menbiç'i de içine alacağı ifade ediliyor. Fırat'ın batısında YPG'nin kontrol ettiği son bölge olan Menbiç, Türkiye tarafından "kırmızı çizgi" ilan edilmişti.
Menbiç'e yönelik harekatın Cerablus'tan başlaması bekleniyor.
M-4 otobanı kontrol edilecek: Kamışlı-Şam bağlantısı kesiliyor
TSK ile Suriye Milli Ordusu (ÖSO), M-4 otobanı olarak bilinen ve başkent Şam’ı Kamışlı’ya bağlayan uluslararası karayolunu da içine alacak şekilde 30 kilometre güneye inmeyi planlıyor.
Harekât güçlerinin Tel Abyad güneyindeki Ayn İsa kentine girmeyeceği kaydedildi. Rakka’ya 45 km uzaklıkta bulunan Ayn İsa’da bir ABD üssü olduğu biliniyor.
İdlib'den destek geldi
Suriye Milli Ordusu’na bağlı 7. Kolorduya bağlı büyük bir grubun ise Kobani’ye sevk edilmesinin gündemde ifade edildi.
Feylak eş Şam’ın başını çektiği 7. Kolorduya mensup güçler İdlib’de faaliyet gösteriyordu.
© The Independentturkish