CHP PM, olağanüstü kurultay kararını ve İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını oy birliğiyle onayladı

CHP PM, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında saat 12.20’de toplandı

Fotoğraf: ANKA

CHP Parti Meclisi (PM), bugün Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

PM, Genel Başkan Özgür Özel tarafından alınan Olağanüstü Kurultay kararını onayladı. Öte yandan tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı da oy birliğiyle onaylandı.

Yaklaşık iki saat süren PM toplantısında Genel Başkan Özgür Özel tarafından alınan 6 Nisan'da gerçekleştirilecek Olağanüstü Kurultay ele alındı. Edinilen bilgiye göre PM, Olağanüstü Kurultay kararını oybirliğiyle onayladı. Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı da oy birliğiyle onaylandı. 

CHP Lideri Özel'in İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından yürütülen süreç ile ilgili bilgi verdiği ve sürecin başarılı yürütüldüğünü belirttiği öğrenildi. Ayrıca toplantıda İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından yapılan mitinglerin devam etmesi de kararlaştırıldı.

PM'nin ardından Meclis'te CHP milletvekillerinin katılımıyla kapalı grup toplantısı başladı.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU