Trump: Gazze Şeridi Monako'dan daha iyi hale gelebilir

Cumhuriyetçi aday Donald Trump / Fotoğraf: AP

ABD başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump dün yaptığı açıklamada, İsrail ile Hamas arasında bir yıldır devam eden yıkıcı savaşın ardından Gazze Şeridi'nin yeniden inşa edilmesi durumunda "Monako Prensliği'nden bile daha iyi" hale gelebileceğini söyledi.

Eski ABD başkanı, savaşı ateşleyen Hamas'ın İsrail'e saldırısının birinci yıldönümünde verdiği röportajda “İklimi, plajları ve her şeyiyle Gazze Şeridi dünyanın en güzel yeri haline gelebilir. Atmosfer harika olabilir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump, Gazze'deki savaşın yol açtığı feci insani krizden ya da geçtiğimiz yıl on binlerce Filistinlinin ölümünden bahsetmeden, “Bence Gazze, Fransız Rivierası'ndaki zengin prenslik Monako'dan daha iyi olabilir” ifadelerini kullandı.

Filistin sektörünün “Ortadoğu'nun en iyisi olabileceğini” belirtti.

Trump, 7 Ekim 2023'te Hamas'la savaş patlak verdiğinde kendisini İsrail'in savunucusu olarak sunmuştu ancak geçtiğimiz aylarda üslubunu biraz değiştirerek İsrail'in savaşla mücadele şeklinden duyduğu memnuniyetsizliği ima etti.

Trump, Gazze'deki "binaların çöküşünü gösteren videolardan" bahsederken, İsrail'in "iletişim savaşını tamamen kaybettiğini" değerlendirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU