İsrail'de siren sesleri... Hizbullah Tel Aviv'in banliyösünde bir istihbarat birimini vurduğunu duyurdu

Kurtarma ekibi, 6-7 Ekim gecesi Hayfa'ya füzenin düştüğü alanı inceliyor / Fotoğraf: Reuters

Lübnan Hizbullahı dün gece İsrail ordusunun Lübnan'dan gelen füzeleri tespit ettikten sonra ülkenin merkezinde sirenlerin etkinleştirildiğini duyurmasından kısa bir süre sonra Tel Aviv yakınlarındaki bir İsrail askeri istihbarat üssünü hedef aldığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın AFP'den aktardığına göre Hizbullah, 27 Eylül'de Beyrut'un güney banliyösünde İsrail saldırısında öldürülen lideri Hasan Nasrallah'a atıfta bulunarak, “Siyonist düşmanın sivilleri hedef almasına ve katliamlarına ve ‘Emrindeyiz ey Nasrallah’ çağrısına” yanıt olarak savaşçılarının Tel Aviv'in eteklerindeki “8200 askeri istihbarat biriminin Galilut üssüne füze salvosu” attığını belirtti.

İsrail ordusu dün yaptığı açıklamada, Lübnan'dan İsrail'e doğru yaklaşık beş füze atıldığının tespit edilmesinin ardından İsrail'in merkezinde sirenlerin çaldığını duyurdu.

Ordu, füzelerden bazılarının düşürüldüğünü, geri kalanların ise açık alanlara düştüğünü açıkladı. Ordu, İç Cephe Komutanlığı'nın talimatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını da ifade etti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU