Meksika'da kaçan kaplan Teksas'ı alarma geçirdi

Büyük kediyi bulan Meksikalı yetkililer ona sakinleştirici vurmaya çalıştı ancak başarısız oldu

Bengal kaplanının nerede olduğu bilinmiyor fakat yetkililer onun görüldüğünü ve pençe izlerinin bulunduğunu doğruladı (Seguridad Pública Reynosa)

ABD-Meksika sınırının her iki tarafındaki kolluk kuvvetleri hayvanat bahçesinden kaçan bir kaplanı büyük çabayla arıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ağırlığı 90 kilonun üzerinde olan Bengal kaplanı, Reynosa'daki Quinta La Fauna hayvanat bahçesinden kaçtı. Şehir, sınıra ve Teksas'ın McAllen kentine yakın bir konumda.

El Financiero'ya göre Seguridad Pública Reynosa Polis Teşkilatı, kaçan kaplanın fotoğraflarını paylaştı ancak hayvanat bahçesinden nasıl kaçmayı başardığına dair ayrıntı vermedi. Hayvanat bahçesi çalışanları ilk olarak geçen çarşamba sabah 8.30'da "tahrip edilmiş" kafesini keşfettikten sonra bir kaplanın kaçtığının farkına vardı. Hayvanat bahçesi bir sonraki duyuruya kadar kapatıldı.

Meksika polisinin paylaştığı fotoğraflarda kaplanın çalılıklar arasında saklandığı, pençe izleri ve hayvanın dışkısı görülüyor.

Hidalgo County Şerif Bürosu'nun KGBT-TV'ye yaptığı açıklamaya göre, erkek kaplanın Reynosa'dan kaçtığı ve sınırı geçerek Teksas'a girmiş olabileceğinden endişe ediliyor.

Facebook'taki doğrulanmamış paylaşımlarda kaplanın Teksas'ın San Antonio kentinde görüldüğü iddia ediliyor.

Pazar günü bir Facebook gönderisinde Seguridad Pública Reynosa şunları söyledi:

Belediye Başkanı Carlos Peña Ortiz'in talimatları doğrultusunda, Seguridad Pública Reynosa Sekreterliği olarak 5. La Fauna'dan kaçan kaplanın yerini tespit etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Meksika polisi, halka hayvanı yakalamaya çalışmama ve tedbirli olma uyarısında bulundu (Seguridad Pública Reynosa)

Bugün söz konusu hayvanın ayak izlerinin yanı sıra dışkısını da bulmayı başardık. Yurttaşlarımızdan kediyi görmeleri halinde ona yaklaşmamalarını rica ediyoruz.

Reynosa polisi de halka "yakalamaya çalışmayın" tavsiyesinde bulundu.

Reynosa Çevre Koruma Müdürü Aarón de la Cruz, KRGV'ye yaptığı açıklamada kaplanı cumartesi akşamı hayvanat bahçesi yakınlarında hayvan tuzakları kurdukları ağaçların arasında gördüklerini söyledi.
 

Polisler kaplanı cumartesi günü hayvanat bahçesi yakınlarındaki çalılıklarda tespit etmişti (Seguridad Pública Reynosa)


De la Cruz, haber kaynağına, memurların hayvanı sakinleştirici bir dartla vurmaya çalıştığını ancak kaplanın kaçmayı ve ağaçların arasına saklanmayı başardığını söyledi.

KRGV, hayvanın bazı tavukları öldürdüğünü aktardı.

The Independent, kaplanın nerede olduğu belirsizliğini korurken daha fazla bilgi için Seguridad Pública Reynosa, Meksika Federal Çevre Koruma Savcılığı ve Teksas Çevre Uyum Dairesi yetkilileriyle temasa geçse de yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU