Koçyiğit, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili çelişkili açıklamalar yapıldığını; etkin bir çalışmanın yürütülmediğini, kamuoyunun şeffaf bir şekilde bilgilendirilmediğini ileri sürdü.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Olayla ilgili zihinlerde oturmayan taşlar olduğunu dile getiren Koçyiğit, "Bu olayda saklanmaya çalışılan hakikat nedir? Defalarca detaylı arama yapılmasına rağmen neden ceset bu aramalar sonucunda değil de gizli tanığın ifadesi sonrası bulunabildi? Daha sonra kimliği açıklanan gizli tanığın basına yansıyan fotoğraflarında arkasında Arapça yazılı bayraklar bulunuyor. Bu fotoğraflar ne zaman ve nerede çekildi? Narin'in cesedini arama çalışmalarında bulunan amcası ekipleri nasıl yönlendirdi ve kimlerle nasıl bir ilişki içerisinde? Konuşmaktan çekinen köylüler, Narin'in amcasının bağlantılarından mı korkuyorlar?" sorularını yöneltti.
Olayın aydınlatılması için çalışan gazetecilerin tehdit edildiğini öne süren Koçyiğit, Narin'in öldürülmesini münferit bir olay olarak görmediklerini belirtti.
Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için önlem alınmasını isteyen Koçyiğit, "Çocukların kaybolmadığı, kadınların şiddet görmediği bir toplumda yaşamayı istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz." diye konuştu.
Konuyla ilgili daha önce bir soru önergesi verdiklerini söyleyen Koçyiğit, "Narin Güran cinayetiyle ilgili Meclis araştırma komisyonu kurulması gerekir. Çocukların ve kadınların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlanmasını doğru bulmuyoruz. Bir çocuk ve kadın bakanlığının kurulması gerekir." dedi.
AA