Netflix'in zirvesindeki dizinin yıldızından şaşırtan açıklama

"Sadece iki hafta sürdü"

1 Ağustos'ta Netflix'te gösterime giren 6 bölümlük dizinin yönetmenliğini Dolly Wells üstleniyor (Netflix)

Emma Myers, kısa süre öncesine kadar en çok Wednesday'in başrolündeki Jenna Ortega'ya eşlik ederek Enid karakterini canlandırmasıyla tanınıyordu. Ancak Netflix'in yeni dizisi İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi'nde (A Good Girl's Guide to Murder) oynadığı Pip Fitz-Amobi karakteriyle Myers, bu kez başrolde. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Myers, Variety'ye yaptığı açıklamada, Britanya'da geçen dizi için kariyerinde ilk kez İngiliz aksanı kullandığını söyledi. 

Üstelik genç oyuncu bu aksanı sadece iki hafta içinde öğrenmeyi başarmış.

Myers, dizinin gösterime girmesinden hemen önce Variety'ye verdiği röportajda Pip karakteriyle benzerliklerine de değindi.

"Biraz ürkütücüydü"

"Dürüst olmak gerekirse, rolü almakta çok tereddüt ettim çünkü imza atmamdan çekimlere başlamama kadar geçen süre sadece iki haftaydı" diyen 22 yaşındaki aktris ekledi:

'Sadece iki haftalık diyalekt seanslarıyla İngiliz aksanını ne kadar iyi öğrenebilirim bilmiyorum' diyordum. Ama harika bir koçum vardı. Ayrıca tamamen Britanyalı bir ekip ve oyuncular vardı. Bu yüzden herkese 'Yanlış bir şey söylersem lütfen beni düzeltin' dedim. Yani beni kollayan insanlar vardı, bu da iyiydi. Biraz ürkütücüydü ama eğlenceliydi.

Daha önce Pip gibi bir karakteri canlandırmadığını söyleyen Amerikalı oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Pip daha çok bana benziyor ve daha önce kişiliğime yakın çok fazla karakter canlandırmadım, bu yüzden bunun eğlenceli olacağını düşündüm. Çoğu insan kendine benzeyen bir karakteri oynamanın kolay olduğunu düşünür ama aslında çok daha zordur ve ben de bu zorluğun üstesinden gelmek istedim.

Netflix, 18 yaşından küçüklere uygun olmadığını belirttiği dizinin konusunu şöyle özetliyor:

Sakin bir Britanya kasabasında 17 yaşındaki bir kızın öldürülmesinden 5 yıl sonra, bir öğrenci gerçeği ortaya çıkarmaya ve asıl katili bulmaya karar verir.

Dizinin uyarlandığı Holly Jackson'ın 2019 tarihli aynı adlı romanı, New York Times'ın çok satanlar listesine girmeyi başarmıştı.

İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi, gösterime girdiği ilk haftada 34 milyon saat izlenerek Netflix'in en çok izlenen diziler listesinin zirvesine oturdu.

Poppy Cogan tarafından uyarlanan dizide başroldeki Myers'a Zain Iqbal, Asha Banks, Anna Maxwell Martin, Mathew Baynton ve Henry Ashton eşlik ediyor. 


Independent Türkçe, Variety, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU