Hugh Grant, büyük başarısızlığının ardından kariyerini kurtaran filmi açıkladı

Aktör, 2009 yapımı romantik komedisi gişede çakılınca "tam anlamıyla terk edildiğini" söyledi

(AP)

Hugh Grant, yıkıcı bir başarısızlığın ardından kariyerin gidişatını değiştirdiğine inandığı filmi açıkladı.

Oyuncu, 1990'lar ve 2000'lerde, Aşk Engel Tanımaz (Notting Hill), Bridget Jones’un Günlüğü (Bridget Jones’s Diary) ve Grant'in, insanların karakterini "itici bulduğunu" söylediği Dört Nikah Bir Cenaze (Four Weddings and a Funeral) gibi romantik komedilerdeki rolleriyle tanınıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ama son yıllarda 64 yaşındaki Grant, alışmış karakterlerinin dışına çıkarak, Ayı Paddington 2 (Paddington 2) ve övgü toplayan yeni filmi Sapkın (Heretic) gibi yapımların kötü adam rollerini kabul ediyor.

Grant kariyerindeki bu değişime dair düşüncelerini paylaştı ve bunun Sarah Jessica Parker'la başrolleri paylaştığı 2009 yapımı Morganlar Nerede? (Did You Hear About the Morgans?) ile yaşadığı gişe fiyaskosundan sonra gerçekleştiğini söyledi.

Grant bunun ardından "tam anlamıyla terk edildiğini" söyledi ve Bulut Atlası'nın (Cloud Atlas) kariyerinin dibe çakılmasını engellediğini ekledi.

Oyuncu, Wachowski kardeşlerin ve Tom Tykwer'ın yönettiği David Mitchell'in 2004 tarihli romanının uyarlamasında 6 rol canlandırmıştı.

Grant, Vanity Fair'e şöyle anlattı:

Wachowski kardeşler bana Bulut Atlası'nda birkaç küçük rol teklif etti ve dürüst olmak gerekirse muhtemelen bazı uluslararası dağıtımcılar 'Daha fazla tanınan isme ihtiyacımız var. Buraya meşhur birini sıkıştırın' dediği için teklif aldım. 'Ah, aslında Hugh Grant'i pek istemiyoruz ama ona birkaç küçük rol verelim' diye düşünmüşlerdir. Bunu inkar ederler ama kısmen öyle olduğunu düşünüyorum.

Yüzyılları konu alan filmdeki rolleri kabul etmek hakkında konuşan Grant şöyle devam etti:

'Doğru, eskiden karakterleri canlandırmaktan çok keyif alıyordum. Hatta neredeyse oyunculuğu seviyordum' diye düşündüm. Ben üniversitede saçma sesler çıkararak, tuhaf insanlar canlandırarak, insanları güldürerek ve daha sonra Londra'da bir komedi şovuna çıkarak başlamıştım. Karakter canlandırıyordum.

Sonra tamamen şans eseri, belki görünüşüm sebebiyle, başroldeki romantik kahramanlara yöneldim. Her şey yolundaydı ama en iyi yaptığım şeyin bu olduğunu düşünmüyorum, biraz da daha az eğlenceli olduğu için.

Grant, Bulut Atlası'nda rol aldığı için kariyerinin "tamamen değiştiğini" söyledi. Grant "kalitesinin düşük veya sinemacılara sunulan özgürlüğün az olduğunu düşündüğü bazı (filmleri) reddettiğini" de açıklayarak ekledi:

Büyük bir şirketin bu sinemacıların her adımına karıştıklarını hissediyordum ve o kararı vermek istemedim.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU