Sinemalardaki korku filminin yönetmeni, fragmandan şikayetçi

James Watkins, James McAvoy'un rol aldığı yeni korku filminin yönetmeni

Sakın Ses Çıkarma'nın (Speak No Evil) yönetmeni James Watkins, fragmanların çoğu zaman "sinemacıların istediğinden daha fazlasını gösterdiğinden" yakındı.

Watkins'in yeni filmi, Christian Tafdrup'un yönettiği, aynı isimli beğenilen Danimarka korkusunun bir uyarlaması. 2022 tarihli yapım, psikolojik gerilim türü hayranlarının arasında hızlıca bir kült film haline gelmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İskoç oyuncu James McAvoy, karanlık bir sırrı olan Britanyalı ailenin babası Paddy'yi canlandırıyor. McAvoy, karakterini canlandırırken "toksik" fenomen Andrew Tate'den esinlendiğini söylemişti.

Mackenzie Davis ve Scoot McNairy'in canlandırdığı Louise ve Ben Dalton, İtalya'daki tatillerinde Paddy, Ciara (Aisling Franciosi) ve oğulları Art'la tanıştıktan sonra genç çocuklarıyla birlikte ikilinin huzurlu görünen evini ziyarete gidiyor. Yeniden çevrimde ailelerin milliyetleri sırasıyla Britanyalı ve Amerikalı olarak değiştirildi.

*Bundan sonrası spoiler içerir*

Watkins, yeni projesinde filmin orijinal sonunu değiştirmeye karar vermişti ancak bunun büyük bir kısmının yapımın fragmanında ifşa edildiğinden yakındı.

Variety'yle bir röportajında Watkins "Yani, bir sinemacı olarak fragmanı siz yapmıyorsunuz, fragmanı izleyip ona tepki veriyorsunuz" dedi.

Genel anlamda, fragmanların büyük ihtimalle sinemacıların istediğinden daha fazlasını gösterdiği bir dünyada yaşıyoruz.

Ancak Watkins, fragman yapmanın ciddiye alınması gereken bir iş olduğunu da ekledi.
 

James McAvoy, filmde rol alıyor (Blumhouse Productions/Sakın Ses Çıkarma)

Watkins "Fragmanla, insanları filmi izlemeye cezbetmeye çalışıyorlar" dedi.

Bunu mükemmel bir şekilde yapıyorlar. Bir sinemacı olarak iddialı davranmak ve 'O gerçekten havalı olan şık posteri istiyorum' demek çok kolay.

Onlar da 'Tamam, evet ama kimse filmini izlemeye gelmeyecek' diyor. Bu insanlar işlerinde çok becerikli ve çok deneyimli. Bu işleri çözme şekilleri çok deneysel. Endüstrimizin farklı bir yaratıcı aşaması bu.

Watkins, "Harekete geçen asıl kişi (Louise) ve bu tür erkeklik klişelerin tamamen saçmalık olduğu gösteriliyor. Kimin güçlü olduğu cinsiyete bağlı değil" diyerek orijinal filmin sonunu değiştirme kararını da açıkladı.
 

Danimarkalı orijinal yapım, 2022'de gösterime girmiş ve eleştirmenlerin beğenisini kazanmıştı (Profile Pictures/Sakın Ses Çıkarma)

Watkins "Ant'le, o genç oğlanla da bu temayı sürdürmek istedim, Philip Larkin'in şiddetin döngüsel olduğunu anlatan şiirindeki gibi" diye devam etti.

İnsan insana devreder sefaleti.

Watkins sözlerini şöyle tamamladı:

İnsanlar o yapımın katarsisini yaşamak isteyebilir ama ben onun Hollywood tarzında bir son olduğunu söyleyebileceğinizi düşünmüyorum. Bir Hollywood sonunun epey Avrupai bir versiyonu. 'Tamam, sorunlarımız geride kaldı' diyebileceğiniz kolay bir çözüm değil.

Sakın Ses Çıkarma vizyonda.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU