Baby Reindeer'ın yaratıcısı, ikinci sezon tartışmalarına son noktayı koydu

Netflix dizisi büyük bir başarı elde ederek 4 Emmy ödülü kazanmıştı

(AFP)

Baby Reindeer'ın yıldızı ve yaratıcısı Richard Gadd, popüler Netflix dizisi büyük başarı elde ettiği halde ikinci bir sezonun çekileceğine dair tüm söylentileri yalanladı.   

Gadd'in gerçek hayatındaki ısrarlı takiple başa çıkma ve cinsel istismar travmalarının üstesinden gelme mücadelesini konu alan dizi, pazar günü gerçekleşen Emmy töreninde 4 büyük kategoride ödül almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pazar günü Baby Reindeer, En iyi Mini Dizi veya Antoloji Dizisi ödülünü alırken Jessica Gunning En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Gadd ise En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Senaryo dallarında ödül almıştı. Yardımcı oyuncular Tom Goodman-Hill ve Nava Mau da rolleriyle Emmy'ye aday gösterilmişti.  

35 yaşındaki İskoç komedyen, ödülü kabul ederken "zorlanan" istismar mağdurlarını "ilerlemeye" teşvik etmiş ve "her şeyin iyi olacağına" dair onlara söz vermişti.

Ancak bu başarıya rağmen Gadd, yeni bir Baby Reindeer sezonu yapmak istemiyor. Emmy töreninde IndieWire'a konuşan Gadd, diziyi bir antoloji yapmak isteyip istemeyeceği sorulduğunda "Sanmıyorum" dedi ve ekledi:

O sondan çok gurur duydum. O son için çok mücadele ettim. Baby Reindeer'ın o şekilde bitmesini gerçekten istiyordum. Bunun için gerçekten çok savaştım ve daha iyi bitemezdi diye düşünüyorum.

Gadd şöyle devam etti:

Daha iyi bitemezdi ve birinci sezonun tamamlanan döngüsünü çok seviyorum, bu yüzden de bazı şeylere dokunmamak en iyisi diye düşünüyorum. Dizinin çok seveni var ve bence onu, insanların keşfedip keyfini çıkarması için yayın platformunda sanatsal bir cevher olarak bırakmak, benim için gayet uygun.

Dizinin Emmy zaferi, Fiona Harvey'in Baby Reindeer skandalı sebebiyle Netflix'e açtığı dava için 2025'e duruşma tarihi verilmesinden sadece birkaç gün sonra geldi.
 

#RichardGadd #BabyReindeer'ın yeni bir sezonu olmayacağını doğruladı.

Dizideki ısrarlı takipçi karakteri Martha Scott'a ilham veren kişi olduğu internet dedektifleri tarafından ortaya çıkarılan Harvey, hikayenin doğruyu yansıtmadığını ve kendisini hatalı bir şekilde, ısrarlı takip yüzünden hapis yatan, hüküm giymiş bir suçlu gibi gösterdiğini iddia ederek yayın platformuna iftira davası açmaya çalışıyor.

Deadline, bir federal yargıcın Harvey'in Netflix'e karşı davası için başlangıç tarihi olarak 6 Mayıs'ı belirlediğini ve duruşmaların yaklaşık iki hafta süreceğinin tahmin edildiğini bildirmişti.

Gadd'in yeni projesi, BBC ve HBO yapımı Lions olacak. Lions, modern erkeklik fikirlerini sorgulayan, Glasgow'da geçen ve çekilen 6 bölümlük bir dizi.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU