Yılın rekortmen filminin televizyondaki yayın tarihi belli oldu

Disney+'ta izleyiciyle buluşacak

Pixar animasyonu Ters Yüz 2, 14 Haziran'da sinemalarda gösterime girmişti (Pixar)

Sinemaseverler, 2024'ün en yüksek gişe hasılatına sahip filmi Ters Yüz 2'yi (Inside Out 2) çok yakında evlerinde de izleyebilecek. 

Hasılat rekorları kıran animasyon, 25 Eylül'de Disney+'ta yayına girecek. 

Gişede tarih yazan yapım, Pixar'ın belki de en yaratıcı animasyonlarından biri olan Ters Yüz'ün (Inside Out) 9 yıl sonra gelen devamı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kelsey Mann’ın yönettiği Ters Yüz 2'de izleyiciler, artık bir ergen olan Riley'nin aklına dönüyor. Uzun süredir kumanda merkezini başarılı bir şekilde yöneten Neşe, Üzüntü, Öfke, Korku ve Tiksinti'nin yanına Kaygı, Gıpta, Bıkkınlık ve Utanç da ekleniyor.

Film, 2024'ün en yüksek başlangıcına imza atarak ABD'de 155 milyon dolar, diğer ülkelerdeyse 140 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti.

Animasyon komedisi, 1 milyar dolar barajını aşarak dünya çapında 1,5 milyar dolar hasılat yapmayı başarmıştı.

Ters Yüz 2 İtalya, Fransa, İspanya ve Belçika gibi ülkelerde de rekor kırarak gişe listelerinin zirvesine yerleşmişti.

Rekortmen Ters Yüz 2'nin seslendirme kadrosunda Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Tony Hale, Ayo Edebiri ve Maya Hawke gibi isimler rol alıyor.

Variety'nin film eleştirmeni Owen Gleiberman, övgü dolu yorumlar alan filmle ilgili yaptığı incelemede şunları yazmıştı:

Ters Yüz 2, Pixar için muzaffer bir yaratıcı dönüşe işaret ediyor ve bu stüdyonun en iyi yaptığı şeyi herkesten daha iyi yapıyor: Çocuklar ve yetişkinlerin bakışını birleştiren en etkili noktayı bulmak. Film aslında hepimizin kişiliklerimizi şekillendirmek için yaptığı mikro seçimlerle ilgili.


Independent Türkçe, Variety, Digital Spy

DAHA FAZLA HABER OKU