Biden, Harris'in Başkan Yardımcısı adayı seçmesine yardım edecek

Beyaz Saray Basın Sözcüsü, Biden'ın Başkan Yardımcısı Harris'e birçok meselede "akıl hocalığı" yaptığını söyledi

(AP)

ABD Başkanı Biden'ın ikinci dönem adaylığından çekilip yerine Kamala Harris'i destekleyeceğini açıklayarak dünyayı şoke etmesinden bu yana geçen yaklaşık 10 günde Washington, Harris'in başkan yardımcısı adayı olarak kimi seçebileceğine dair spekülasyonlarla çalkalanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden, salı sabahı erken saatlerde Teksas gezisinden dönerken kendisine Harris'le başkan yardımcısı adayı hakkında konuşup konuşmadığı sorulduğunda, "Konuşacağız" yanıtını verdi.

Harris'in 46. başkandan tavsiye alması yerinde bir karar. Biden, 2008'de Barack Obama tarafından iki numaralı görev için seçilmesi ve 12 yıl sonra Trump'a karşı zafer kazandığı yarışta Harris'i kendi başkan yardımcısı adayı olarak seçmesi nedeniyle bu denklemin her iki ucunda da deneyim sahibi.

Biden ve olası halefinin düzenli biçimde konuştuğu anlaşılıyor. Ayrıca ara sıra öğle yemeğinde bir araya geliyorlar ve Harris zaman zaman Başkan'ın Günlük Özeti için Biden'a şahsen katılıyor. Harris'in ayrıca Beyaz Saray'ın Batı Kanadı'nda, Biden'ın çalışma saatlerini geçirdiği Oval Ofis'ten sadece birkaç adım ötede bir ofisi var.

Salı günü Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Biden'ın Harris'e akıl vermekle ilgili sabah erken saatlerdeki yorumları hakkında sorulan soruyu yanıtlamadı. Bunu yaparken de federal çalışanların iş başında partizan siyasi faaliyetlerde bulunmasını yasaklayan yaklaşık yüzyıllık bir etik yasası olan Hatch Yasası nedeniyle seçimle ilgili konularda yorum yapamayacağını belirtti.

Ancak gazetecilere Harris ve Biden'ın "düzenli olarak konuştuğunu" ve en son "yaklaşık bir ya da iki gün önce" konuştuklarını söyledi.

İletişim halindeler ve bu durum devam edecek... Sadece tabii ki başkan yardımcısı aday olduğu için değil, bu devam edecek çünkü dediğim gibi Harris, yaptıkları işte kritik bir ortak.

Jean-Pierre, Biden'ın "54 yılı aşkın süredir kamu hizmetinde olduğunu", ABD Başkanı ve Demokrat Parti'nin lideri olarak ikili rollerinde, senatör, başkan yardımcısı ve başkan olarak "birden fazla cephedeki deneyimlerine" dayanarak "her zaman tavsiyelerde bulunduğunu, sahip olduğu her türlü küçük bilgeliği sunduğunu" sözlerine ekledi.

Biden'ın düzenli olarak "tavsiyelerini ve görüşlerini sunduğunu" ve Harris için bir "akıl hocası" olduğunu da sözlerine ekledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU