İmamoğlu Şanlıurfa'daki protokol krizine tepki gösterdi: "Kınıyorum, hesabı sorulmalıdır"

İBB Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'a yerel demokrasiye sahip çıkma çağrısı yaptı

Fotoğraf: AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katıldığı Şanlıurfa İl Koordinasyon Toplantısı’nın organizasyonunda yapılan son dakika değişikliğiyle YRP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın isimliği protokol masasından kaldırılmış ve Gülpınar'ın masaya oturmasına izin verilmemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şanlıurfa'da yaşanan bu protokol krizine bir tepki de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan geldi.

İmamoğlu, "Sayın Urfa Belediye Başkanına yapılan bu hareketi kınıyorum. Kim vesile olmuşsa, kim sebep olmuşsa yanlıştır, hesabı sorulmalıdır. Sayın bakan belki bir davranışa maruz kalmış olabilir. Adı üstünde Çevre ve Şehircilik Bakanı. Dolayısıyla Sayın Kurum'dan bizim beklentimiz, yerel demokrasiye sahip çıkmasıdır. Oradaki manzara beni buradan üzmüştür. Halkın seçtiği Urfa Belediye Başkanımızın orada en olgun biçimiyle bunu kendilerine aktarmasını kıymetli buluyorum. Bunun bu ülkeye hiçbir faydası yok" ifadelerini kullandı.


Gülpınar, 2011-2023 yılları arasında AK Parti’den dört dönem Şanlıurfa milletvekilliği yapmış, AK Parti MKYK üyeliği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a danışmanlık görevleri devam ederken 31 Mart yerel seçimleri öncesinde istifa ederek YRP’den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmuş ve seçimde AK Parti’nin yeniden aday gösterdiği başkan Zeynel Abidin Beyazgül’ü geride bırakmıştı.

Gülpınar, protokol krizinin ardından şunları söylemişti:

Malatya’da, Maraş’ta koordinasyon toplantılarında belediye başkanları burada değil protokolde oturmuştu. Adıyaman’da muhalefet partisinden belediye başkanı aynı şekilde protokolde oturdu.

Sizin söylediğiniz siyasi anlayış, siyasi ittifak baştan böyle başlarsa, farklı bir muameleye tabi tutulursak… 350 bin kişinin iradesiyle Allah bize nasip etti, bu koltuğa oturduk.

Size birazdan dile getireceğimiz şeyler direkt Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ilgilendiren talepler. Ben herhangi bir görüntü verme taliplisi değilim. Biz yine de her şartta taleplerimizi sizlere ileteceğiz. Bu talepler benim şahsi taleplerim değil Şanlıurfa’nın talepleridir.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU