MHP'li Büyükataman'dan Özel'e bozkurt işaretini "kıyaslama" tepkisi

"Türk milletinin sembolünü alçakça bir kıyaslamaya sokanları büyük Türk milletinin takdirine bırakıyoruz"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "bozkurt" işaretini kıyaslayan açıklamalarına tepki göstererek, "Türk milletinin sembolünü alçakça bir kıyaslamaya sokanları büyük Türk milletinin takdirine bırakıyoruz." ifadesini kullandı.

Ataman, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Türk milletinin sembolü olan 'bozkurt'la terör örgütünün işaretini kıyaslama hatasına düşen, tertemiz Türk çocuğu ile uyuşturucu satıcısı bir terör destekçisini aynı kefeye koymaya çalışan Özgür Özel büyük bir skandala daha imza atmıştır. Türk milletine ait bir işaretten bu kadar gocunuyor ve böyle bir kıyaslama yapıyor olması, CHP'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisinden ne derece uzaklaştığını bir kez daha göstermiştir.

DEM’in gönlünü hoş etmek için Türk'e ve Cumhuriyetimize ait ne varsa utanmadan reddeden Özgür Özel, DEM'li ittifak ortaklarının gönlünü yapmak uğruna aziz milletimizin zekasını hafife almakta, milli şuura saldıranlarla aynı hizaya geçmektedir. Ne yazık ki CHP, 'bozkurt'tan, Türk'ten, Atatürk'ten ve Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığından rahatsız olanlarla aynı çizgidedir. Sapla samanı karıştırmaya çalışanları ve Türk milletinin sembolünü alçakça bir kıyaslamaya sokanları büyük Türk milletinin takdirine bırakıyoruz.

Ne olmuştu?

Dün Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile ortak basın toplantısında konuşan Özel, zafer işareti yaptığı için 3 yıl 6 ay müsabakalardan men ve 273 bin lira para cezasına çarptırılan Amedspor oyuncusu Deniz Naki'yi hatırlattı:

Bu işaret konusunda özgürlükçü olmak lazım sıkıntı yok ama bundan birkaç yıl önce bir genç futbolcumuz bu sefer zafer işareti yapınca bugün bu işaretin özgürlüğünü savunanlar tarafından linç edilmişlerdi. Onları kendi tutarlılıkları açısından kendilerini sorgulamaya davet etmek lazım. Yoksa futbolcumuzun yaptığı işaretten ziyade oynadığı güzel futbol hepimize yaşattığı gurur yönünden değerlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU