Davutoğlu ve Babacan, Konya Tarım Fuarı’nda sektör temsilcileriyle buluştu
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Konya’da düzenlenen 21. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’nı ziyaret etti.
Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Konya’da düzenlenen 21. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’nı ziyaret etti. Fuara, her iki partinin genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri de katıldı. Fuarda, iki lider de stantları gezerek katılımcı firmalarla birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Firma temsilcileri, üretim sürecinde karşılaştıkları zorlukları ve artan maliyetlerin sektöre etkilerini liderlerle paylaştı.
Ziyaret sırasında fuara tarımsal ekipman satın almak için gelen vatandaşlarla da sohbet eden Davutoğlu ve Babacan, özellikle son dönemde artan fiyatlardan kaynaklı şikâyetleri dinledi. Tarım sektörünün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara dikkat çeken her iki lider, çözüm önerileri ve destek politikalarına yönelik mesajlar vermekten de geri durmadı. Fuar ziyareti, yerel üreticiler ve sektör temsilcileri tarafından ilgiyle karşılandı.
Trump: Çin ile anlaşma yapmak isteriz, Panama'ya asker gönderdik
ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile ticaret konusunda anlaşma yapmayı istediklerini belirterek, Pekin’in uzun yıllar ABD’den gümrük tarifeleri yoluyla faydalandığını söyledi. Trump, artık bu duruma izin vermeyeceklerini vurguladı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’e büyük saygı duyduğunu ifade eden Trump, iki ülke için de faydalı bir anlaşma beklediklerini dile getirdi.
Trump ayrıca, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona ermesi için çalışmaların sürdüğünü, haftalık binlerce insanın hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, çatışmaları sonlandırmak istediklerini söyledi.
Öte yandan Trump, Panama Kanalı üzerindeki kontrolü yeniden sağlamak amacıyla bu ülkeye asker gönderdiklerini açıkladı. ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth ise, Çin’in kanal üzerindeki etkisine karşı Panama’da iki yeni askeri anlaşma imzaladıklarını belirtti.
Netanyahu, Gazze'de ateşkes ve esir takası müzakerelerine ilişkin değerlendirme toplantısı yaptı
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Gazze'de ateşkes ve esir takası müzakerelerine ilişkin kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiği bildirildi.
İsrail basınında yer alan haberlere göre, Netanyahu, İsrailli müzakere heyeti ve üst düzey güvenlik yetkilileriyle bir araya gelerek, müzakerelerdeki son gelişmeleri masaya yatırdı. Toplantının, özellikle esir takası ve kalıcı ateşkes olasılıkları üzerine yoğunlaştığı aktarıldı.
Diğer yandan, İsrailli esirlerin aileleriyle görüşen ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, eski Başkan Donald Trump’ın bu konuda "kapsamlı bir anlaşma teklifi" üzerinde çalıştığını belirtti. Witkoff, "Masada çok ciddi bir anlaşma var. Bu, sadece gün meselesi" dedi.
Diplomatik kaynaklara göre, Trump, 7 Nisan'da Beyaz Saray’da Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşmede, Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulması için İsrail'e birkaç haftalık bir süre tanıdı.
İsrail, daha önce 19 Ocak’ta yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasını ihlal ederek, 18 Mart sabahı Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun saldırılarını yeniden başlatmıştı. Ateşkesin geleceği ve esir takası konusunda diplomatik girişimlerin sürdüğü belirtiliyor.
CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı Erdem’e 'İmamoğlu eylemi' soruşturması: Savcılık ifadeye çağırdı
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına karşı düzenlenen protesto eylemlerine katıldığı gerekçesiyle savcılık tarafından ifadeye çağrıldığını duyurdu.
Başarır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, hükümeti sert sözlerle eleştirerek “Utanma duygusunu yitirmiş bir iktidar; faşist, cuntacı ve dikta yönetimle karşı karşıya ülkemiz!” ifadelerini kullandı.
CHP'li Başarır, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Zonguldak Belediye Başkanımız; Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına karşı tüm Türkiye’nin haklı olarak ortaya koyduğu demokratik tepkilere katıldığı için savcılık tarafından ifadeye çağrıldı. Yırtıp atıyoruz bu soruşturmaları!”
İfade işlemine ilişkin henüz savcılıktan resmi bir açıklama yapılmadı.
Utanma duygusunu yitirmiş bir iktidar; faşist, cuntacı ve dikta yönetimle karşı karşıya ülkemiz! Zonguldak Belediye başkanımız; cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına karşın tüm ülkenin ortaya koyduğu eylemlere katıldığı için, savcılık ifadeye çağırdı.…
— Ali Mahir Başarır (@alimahir) April 10, 2025
ABD'de Hudson Nehri'ne helikopter düştü! Kurtarma çalışmaları sürüyor
ABD’nin New York kentinde Hudson Nehri'ne bir helikopterin düştüğü bildirildi. New York Polis Departmanı (NYPD), kazayı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla duyurdu.
Polis açıklamasında, helikopterin Hudson Nehri'ne düştüğü ve olay yerine acil yardım ekiplerinin sevk edildiği belirtildi. Olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, arama-kurtarma çalışmaları da başlatıldı.
Kaza ile ilgili henüz can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına dair resmi bir açıklama yapılmazken, düşüşün nedeni ise şu an için bilinmiyor. Soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.
İmamoğlu’nun avukatı Polat: “Mahkeme süreci bilinçli şekilde geciktiriliyor”
Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, hakkında açılan davanın bilinçli şekilde geciktirildiğini savundu. Polat, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, mahkeme sürecinde yaşanan aksamalara dikkat çekerek, “Dosyanın fiziki hali üç duruşmadır mahkeme kararını geciktirecek şekilde Başsavcılık tarafından alıkonuluyor” ifadelerini kullandı.
Polat paylaşımında, İmamoğlu hakkında Danıştay’ın suç unsuru bulunmadığına hükmettiği bir davanın sürdüğünü hatırlatarak şunları kaydetti:
“Bu dava, Danıştay’ın ceza soruşturmasına konu olabilecek herhangi bir bulgu bulamadığı halde açılmıştır. Dosyada, iki farklı bilirkişi heyeti tarafından ihale mevzuatına aykırılık ya da kamu zararı olmadığı yönünde raporlar sunulmuştur. Ancak savcı, önceki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını vermek için süre aldıktan sonra, bir gün öncesinde rapor alarak duruşmaya katılmamıştır. Sonraki duruşmada ise İmamoğlu’nun tarafı olmadığı başka bir dosyayı incelemek bahanesiyle tekrar süre istemiştir.”
Polat ayrıca, duruşmadan bir gün önce dosyanın fiziki aslının Başsavcılıkça istendiğini, bu sebeple üç duruşmadır karar verilmesinin engellendiğini söyledi. “Yarın da aynı durumun tekrarlanması olası” diyen Polat, sürecin adil yargılanma ilkesini zedelediğini vurguladı.
Beraaatle sonuçlanmamak kaydıyla adil yargılanma hakkı…
— Kemal POLAT (@avkemalpolat) April 10, 2025
Bu sefer de duruşma öncesi mahkeme dosyasız kaldı!
Bu dosya; müvekkilim Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında Danıştay’ın ceza soruşturmasına konu olacak bulgu olmadığını tespit etmesine rağmen açılan davanın dosyasıdır.… pic.twitter.com/Hzd1ssnlcy
Ankara’da kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi
Ankara'da beklenen kar yağışı nedeniyle 7 Nisan Cuma günü eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Karar, Ankara Valiliği tarafından duyuruldu.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, meteorolojik verilere dayanarak il genelinde yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren başlayacak kar yağışının öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Kar örtüsünün yer yer 15 cm'ye kadar ulaşması, ayrıca kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-60 km/h) etkisiyle olumsuz hava koşullarının yaşanması bekleniyor.
Bu sebeple, Valiliğe bağlı tüm özel ve kamu eğitim-öğretim kurumları ile kurslarda eğitim, 1 gün süreyle durdurulacak. Ayrıca, 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kadın kamu görevlileri, hamile ve engelli kamu görevlileri idari izinli sayılacak.
Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; İlimizde yarın (Cuma) ilk saatlerden itibaren başlayacak kar yağışının öğle saatlerine kadar etkili olması, yer yer 15 cm’ye kadar kar örtüsü bırakması ve ayrıca kuvvetli rüzgar ve fırtına (40 ilâ 60 km/h ) beklendiğinden,…
— Vasip Şahin (@vasipsahin) April 10, 2025
İmamoğlu, üzüldüğü şeyleri sıraladı: Kötü muamele, ucuz yumurta kuyruğu…
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, cezaevinde kendisini üzen olayları sosyal medya hesabından paylaştı. İmamoğlu, gençlere yapılan kötü muamelelerden, KYK yurtlarından çıkarılan öğrencilere kadar bir dizi olaya üzüldüğünü belirtti.
İmamoğlu'nun paylaşımında şu ifadelere yer verildi:
“Cezaevinde birkaç şeye çok üzüldüm;
Gözaltına alınan, tutuklanan gençlerimize yönelik kötü muamelelere,
Hatay’da depremzedelerin benim için imza vermeleri nedeniyle konteynerlerden çıkarılmalarına,
Protestolara destek verdiği için şehidimizin, bizlere emanet olan çocuğunun KYK yurdundan atılmasına,
Kadıköy’de bıçaklanarak hayatını kaybeden güzel çocuğumuz Mattia Ahmet Minguzzi’nin mezarının tahrip edilmesine,
Ucuz yumurta almak için bile oluşan uzun kuyruklara çok üzüldüm.”
Cezaevinde birkaç şeye çok üzüldüm;
— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) April 10, 2025
Gözaltına alınan, tutuklanan gençlerimize yönelik kötü muamelelere,
Hatay’da depremzedelerin benim için imza vermeleri nedeniyle konteynerlerden çıkarılmalarına,
Protestolara destek verdiği için şehidimizin, bizlere emanet olan çocuğunun…
Gülhane Parkı'ndaki TİP Gençlik buluşmasında 43 kişi gözaltına alındı
İstanbul Gülhane Parkı'nda Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından düzenlenen gençlik buluşmasında, polis müdahalesiyle 43 öğrenci gözaltına alındı. Etkinlik sırasında polis, TİP'li öğrencileri ablukaya aldı ve gözaltı işlemi gerçekleştirdi.
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, gözaltılar sırasında polislerin yüzlerini kapatmasına tepki göstererek, "Kanunsuz iş yaptığın için yüzünü gizliyorsun, insan utanacağı işi yapmaz. Ne oldu zoruna mı gitti? Neden yüzünü dönüyorsun?" diyerek sert bir şekilde karşılık verdi.
TİP, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Polis Gülhane Parkı'ndaki etkinliğimiz sonrasında 43 arkadaşımızı tamamen hukuksuzca gözaltına aldı. Korkunun adı sizsiniz: Susmayan, geri adım atmayan gençlerin karşısında tir tir titreyin! Bütün arkadaşlarımızı geri alacağız!" ifadelerine yer verdi.
BM: Gazze'de 60 binden fazla çocuk gıda kıtlığıyla mücadele ediyor
Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'deki 60 binden fazla çocuğun gıda kıtlığıyla mücadele ettiğini ve acilen gerekli malzemelerin tedarik edilmesi için geçişlerin açılması gerektiğini duyurdu. BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Gazze'deki yardımların hızla tükenen malzemelerle karşı karşıya olduğunu belirterek, barınaklarda su kısıtlamaları ve temizlik malzemeleri eksikliğinin kamu sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Ayrıca, bölgede görevli insani yardım çalışanlarının ailelerinden ayrılmış çocukları bulmaya çalıştığı belirtildi.
İnsani Yardım Çalışanlarına Saldırı
İsrail askerlerinin Gazze'deki 15 insani yardım ve sağlık çalışanına yönelik saldırılarının "savaş suçu" olup olmadığına dair soruya Haq, bu tür saldırıların uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve hesap verilmesi gerektiğini ifade etti.
Eski İYİ Parti Milletvekili Ayhan Altıntaş, Anahtar Parti'ye katıldı
Eski İYİ Partili 27. Dönem Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altıntaş, Anahtar Parti'ye katıldı. Altıntaş'ın rozetini Genel Başan Yavuz Ağıralioğlu taktı.
Anahtar Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 27. Dönemde başlayan; gönül dostluğumuz, memleket mücadelemiz, dava arkadaşlığımız Anahtar Partimizin çatısı altında yeniden birleşti. 27. Dönem Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altıntaş’a, Anahtar Parti ailemize hoş geldiniz diyoruz." denildi.
Bakan Yerlikaya duyurdu: Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesini tehdit eden 5 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kadıköy’de vahşice öldürülen Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesini tehdit eden 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi, İstanbul Kadıköy’de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Bu trajik olayın ardından, sosyal medya üzerinden failleri öven ve aileyi tehdit eden mesajlar paylaşan 5 şüpheli şahıs, güvenlik güçlerince yakalandı.
Yakalanan şüphelilerden 4’ü Suça Sürüklenen Çocuk (SSÇ) olmak üzere, B.A., H.E.A., K.G., E.K. ve A.S.D. isimli şahıslar, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.
Bakan Yerlikaya, Mattia Ahmet Minguzzi’nin annesi Yasemin Hanım’ı telefonla arayarak acısını paylaştıklarını ve başsağlığı dilediklerini ifade etti. Bakan, hayatını kaybeden evlat için Allah’tan rahmet, ailesine ve sevdiklerine başsağlığı diledi.
Meteoroloji'den kar ve don uyarısı: 3 gün etkili olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, yurt genelinde hafta sonu boyunca kar yağışı ve don beklendiğini duyurdu. Cuma, cumartesi ve pazar günlerinde soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağı, zirai dona karşı çiftçilerin tedbirli olması gerektiği ifade edildi.
Yavuz, bu gece saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında kar yağışlarının görüleceğini, öğle saatlerinden sonra ise yağışların doğuya doğru hareket edeceğini belirtti. Özellikle Batı Karadeniz ve İç Anadolu'da kuvvetli poyrazın etkili olacağını ve rüzgarın hissedilen sıcaklıkları daha da düşüreceğini vurguladı.
Çiftçileri zirai don riskine karşı uyararak, ağaçların çiçek açtığı bu dönemde, 2-3 derecelik sıcaklıkların bile bitkilere zarar verebileceğine dikkat çekti.
Başkent Ankara'da da kar yağışının etkili olması bekleniyor. Yavuz, sabah saatlerinden itibaren başlayacak kar yağışının öğleden sonra etkisini kaybedeceğini ve Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece sıcaklıkların -5 dereceye kadar düşeceğini söyledi. Pazar günü hafif kar yağışı ihtimali bulunuyor, ancak pazartesiden itibaren yağış beklenmediği kaydedildi.
CNN: ABD Başkanı Trump, Orta Doğu turunda Türkiye'yi ziyaret edebilir
Amerikan CNN kanalının Arapça sayfasında yer alan habere göre, Beyaz Saray kaynaklarına dayandırılan bilgilere göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın gelecek ay Türkiye'yi ziyaret etme ihtimali bulunuyor, ancak kararın henüz kesinleşmediği belirtildi.
CNN'in, Beyaz Saray'dan bir yetkili ve konuya aşina olan iki kaynağa dayandırdığı haberde, "Trump, önümüzdeki ay Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapacağı ziyaretlerin ardından Orta Doğu gezisini Türkiye'yi de kapsayacak şekilde genişletmeyi düşünüyor." denildi.
Habere göre, söz konusu ziyaretin, Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki son telefon görüşmelerinde de gündeme geldiği öne sürüldü. Ayrıca, Trump'ın şu an için İsrail'i Orta Doğu turuna dahil etmeyi düşünmediği ifade edildi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün akşam CNN Türk yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olası ABD ziyaretine dair bir soruya, "Hazırlık şöyle var, liderlerin artık irade beyan ettiği bir konu. Bunun ne zaman ve nerede olacağını şu anda konuşuyoruz." şeklinde yanıt verdi. Fidan, "Türkiye'de de olabilir, ABD'de de olabilir? Yani Trump da gelebilir, Erdoğan da gidebilir?" sorusuna ise "İkisi de olabilir." şeklinde yanıt vermişti.
Sağlık Bakanı Memişoğlu, AK Parti ve MHP milletvekilleriyle bir araya geldi
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis illerinin AK Parti ve MHP milletvekilleriyle bir araya geldi. Bakan Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bakanlıktaki görüşmenin detaylarını aktardı. Görüşmede, milletvekilleriyle illerdeki sağlık hizmetleri ve yatırımlarına dair istişarelerde bulunduklarını belirten Memişoğlu, milletvekillerinin talep ve önerilerini dinlediklerini ifade etti.
Memişoğlu, yaptığı paylaşımda, "Vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmak için ortak akıl bilinciyle çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde açıklama yaptı. Görüşmenin, sağlık alanındaki hizmetlerin daha verimli hale getirilmesi ve bölgedeki yatırımların artırılması adına önemli bir adım olduğu vurgulandı.
ABD Başkanı Trump, Çin'e uyguladığı gümrük vergisini %125'ten %145'e yükseltti
ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e yönelik daha önce duyurduğu yüzde 125’lik gümrük vergisini yüzde 145’e çıkardığını açıkladı. Bu karar, dünya genelinde büyük yankı uyandırırken, ekonomik çevrelerde ve vatandaşlar arasında endişeye yol açtı.
New York Times muhabiri Ana Swanson’un haberine göre, Trump’ın Çin’e yönelik yüzde 125 olarak belirttiği gümrük vergileri, ABD’ye fentanil ve fentanil öncüllerinin tedarikindeki rolü nedeniyle Çin’e uygulanan yüzde 20’lik gümrük vergisi ile birleşerek yüzde 145’e yükseldi.
Ekonomist Walter Bloomberg de, bir Beyaz Saray yetkilisinin CNBC’ye yaptığı açıklamada Çin’e uygulanacak gümrük vergilerinin yüzde 145’e çıktığını duyurdu. Bu gelişme, ABD’nin ticaret politikalarındaki sertleşmenin bir başka örneği olarak değerlendiriliyor.
İYİ Parti, İzmir Adliyesi önünde lokma döktürdü: "Gençleri serbest bırakın"
İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na destek protestoları sonrası tutuklanan gençler için İzmir Adliyesi önünde lokma dağıtarak adalet çağrısında bulundu. Etkinliğe İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Furkan Tuna ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan da katıldı.
Basın açıklamasında konuşan Ülkü Doğan, İstanbul’daki bazı tutuklu gençlerin tahliye edilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Darısı İzmir’de tutuklu bulunan gençlerin başına" dedi. Cezaevinde kalan gençlerin kötü koşullarda barındırıldığını ve nöbet usulü uyuduklarını aktaran Doğan, süreci yakından takip edeceklerini vurguladı.
Furkan Tuna ise, “Biz burada bir cenazede değil, bir kavramın, adaletin uğurlamasındayız” diyerek, tutuklamaların siyasi olduğunu savundu. Tuna, "Adaletin öldüğü bir ülkenin çökmeye mahkûm olduğunu" ifade ederek, gençlerin yalnız bırakılmayacağını ve mücadelelerinin süreceğini belirtti.
İzmir’de dağıtılan lokmaların bu kez bir ölüm değil, “öldürülen değerlere” döküldüğünü söyleyen Tuna, “Bu lokmalar bir yas değil, bir başkaldırının lokmasıdır” diyerek sözlerini tamamladı.
Almanya'da Hristiyan Sosyal Birlik Partisi koalisyon protokolünü onayladı
Almanya'da Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU), Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında varılan koalisyon protokolünü oy birliğiyle onayladı. CSU, böylece protokole onay veren ilk parti oldu.
CSU Genel Başkanı ve Bavyera Başbakanı Markus Söder, Münih’te yaptığı açıklamada, yeni hükümetin bir an önce kurulmasını beklediklerini belirterek, “Anlaşma Almanya için iyi, Bavyera için çok iyi.” dedi.
Protokol kapsamında, 2000-2007 yıllarında 8’i Türk olmak üzere 10 kişiyi öldüren ırkçı NSU örgütüyle ilgili bir Dokümantasyon Merkezi’nin Nürnberg’de kurulacağı açıklandı. Söder, merkezin Türk toplumuna yönelik bir özür niteliği taşıyacağını ifade etti. CDU/CSU ve SPD, 23 Şubat’taki erken genel seçimden 45 gün sonra hükümet kurma konusunda mutabakata varmıştı.
İsrail'in 13 yaşında tutukladığı Ahmed Manasıra 9,5 yıl sonra serbest bırakıldı
İsrail, 2015 yılında henüz 13 yaşındayken tutukladığı Filistinli Ahmed Manasıra’yı yaklaşık 9,5 yıl süren cezaevi sürecinin ardından serbest bıraktı.
Ahmed Manasıra, kuzeni Hasan Manasıra ile birlikte Doğu Kudüs’te bir Yahudi yerleşim yerinde “bıçaklı saldırı” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Olayda Hasan İsrail polisi tarafından vurularak öldürülürken, Ahmed ise yerleşimcilerin çarpması sonucu ağır yaralanmıştı.
Ahmed, İsrail polisi tarafından sorgu sırasında kötü muameleye maruz kalmış, görüntülerin sızması uluslararası tepkilere yol açmıştı. 14 yaşına girmesiyle birlikte "terör saldırısı" suçlamasıyla 13 yıl hapis cezasına çarptırılan Manasıra, İsrail’de sivil mahkeme kararıyla hüküm giyen en küçük yaşta kişi olmuştu.
İsrail Yüksek Mahkemesi, 2017 yılında cezayı 9,5 yıla indirerek Ahmed’in saldırıdaki rolünün "ikinci dereceden" olduğunu belirtmişti. Manasıra’nın serbest bırakılması, Filistin kamuoyunda ve insan hakları çevrelerinde büyük sevinçle karşılandı.
Bakan Işıkhan, maden ocağındaki göçükte yaralanan işçileri ziyaret etti
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çayırhan Yeraltı Maden Ocağı'nda meydana gelen göçükte yaralanan maden işçilerini hastanede ziyaret etti.
Ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:
"Çayırhan Yeraltı Maden Ocağı'nda yaşanan elim kaza sebebiyle yaralanan maden işçisi kardeşlerimizi tedavi gördükleri Etlik Şehir Hastanesinde Ankara Milletvekilimiz Asuman Erdoğan, Bartın Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay ile ziyaret ettik. İşçi kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan acil şifalar temenni ediyor, kıymetli ailelerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."
EGM'den özel harekat polisinin intiharına ilişkin açıklama: 2 müfettiş görevlendirildi
Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru E. A.'nın intihar etmesine ilişkin açıklama yaptı.
Müdürlük, olayla ilgili 2 müfettişin görevlendirildiğini bildirdi.
Açıklamada, ''Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memurumuz E.A. bugün saat 15.00 sıralarında beylik tabancasıyla intihar etmiştir. Elim olayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğümüzce 2 müfettiş görevlendirilmiştir. Polis memurumuza Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz'' denildi.
AB, ABD'ye karşı tarife misillemesini 90 günlüğüne askıya alacak
Avrupa Birliği (AB), ABD'nin çelik ve alüminyum ithalatına yönelik tarifelerine karşı hazırladığı tedbirleri 90 gün için askıya alacağını duyurdu. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Çin hariç diğer ticaret ortakları için ek tarifeleri 90 gün süreyle durdurduğunu duyurmasının ardından paylaşımda bulundu.
Trump'ın, tarifeler konusundaki açıklamalarını dikkate aldıklarını ve müzakerelere bir şans vermek istediklerini vurgulayan von der Leyen, "Üye ülkelerimizin güçlü desteğini gördüğümüz AB karşı önlemlerinin kabulünü tamamlarken bunları 90 gün süreyle askıya alacağız." ifadelerini kullandı. Müzakerelerin tatmin edici sonuç ortaya çıkarmaması halinde karşı önlemlerin devreye gireceğini bildiren von der Leyen, "Daha fazla karşı önlem için hazırlık çalışmaları devam ediyor. Bütün seçenekler masada." değerlendirmesinde bulundu.
İstanbul 70. Asliye Ceza'dan iddianame kararı: 34 genç tutuklu yargılanacak
İstanbul 70. Asliye Ceza Mahkemesi, Saraçhane eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle 49 genç hakkında açılan iddianameyi kabul etti. Mahkeme, cezaevinde bulunan 34 gencin tutukluluk halinin devamına karar verdi. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ve beraberindekilerin gözaltına alınmasının ardından başlayan protestolar nedeniyle Türkiye genelinde yaklaşık 2 bin kişi gözaltına alınmış, Saraçhane protestolarına katıldıkları gerekçesiyle 278 kişi de tutuklanmıştı. İstanbul 70. Asliye Ceza Mahkemesi 34'ü tutuklu, 15'i tutuksuz 49 sanık hakkında açılan iddianamenin kabulüne karar verdi. Mahkeme, duruşmanın 21 Nisan'da görülmesini kararlaştırırken, tutuklu 34 gencin tutukluluğunun, tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol kararlarının devamına hükmetti.
İBB protestolarında tutuklanan 102 genç tahliye edildi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2019 seçimlerinde slogan haline gelen "Her şey çok güzel olacak" sözünü başlatan Berkay Gezgin'in de aralarında olduğu 102 kişi tahliye edildi. Ayrıca 139 kişinin olduğu dosyada 25 kişinin de ev hapsi kaldırıldı. Gelişmeyi duyuran Avukat Fırat Aras "İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi 102 tahliye kararı verdi. Gençler bu akşam yatağında uyuyacak. Suçsuz gençlerin tamamı serbest kalıncaya dek adalet mücadelesine devam. 120 civarında tutuklu kaldı sanırım. Çocuklar utanılacak bir şey yapmadılar. Neyi saklayalım ki!" dedi.
Tutuklu 102 sanığın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar veren mahkeme, tahliyeye gerekçe olarak "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama suçunun vasıf ve mahiyetini, atılı suçun kanunda belirlenen alt ve üst sınırını ve katalog suçlardan olmamasını, mevcut delil durumunu, delillerin büyük oranda toplanmasını, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süreyi, büyük çoğunluğunun öğrenci olmasını, öğrenim hayatlarının devam etmesini ve sınavlarının olmasını" gösterdi. Bir kısım sanıkların hastalıklarının bulunduğunu ve bu hususların avukatları tarafından sunulan dilekçelerde belgelendirildiğini belirten mahkeme, sanıkların kaçma şüphelerinin de olmadığını kaydetti. Sunulan vekaletnamelerden sanıkların birden fazla müdafisinin olduğu, tarafların çokluğu nedeniyle İstanbul Adliyesi'nde bu şartları taşıyan duruşma salonunun bulunmadığını ifade eden mahkeme, Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki duruşma salonlarının da dolu olduğunu belirtti. Mahkeme, bu hususlar da dikkate alındığında tahliye kararı verildiğini bildirdi.
İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi 102 tahliye kararı verdi. Gençler bu akşam yatağında uyuyacak. Suçsuz gençlerin tamamı serbest kalıncaya dek adalet mücadelesine devam. pic.twitter.com/9NKyY110Jo
— AVUKAT FIRAT ARAS (@AvFirataras) April 10, 2025
Akademisyen Levent Dölek hakkında tahliye kararı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlayan protestolar sırasında gözaltına alınan öğrencilerle dayanışma amacıyla Eğitim-Sen, bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirmişti. Bu eylemin ardından, İstanbul Üniversitesi’nde görevli ve aynı zamanda Eğitim-Sen üyesi olan İstanbul Üniversitesi İş Yeri Temsilcisi akademisyen Levent Dölek, evinden gözaltına alınmış; çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Eğitim-Sen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 26 Mart’tan bu yana tutuklu bulunan Levent Dölek’in tahliye edildiğini duyurdu.
26 Mart'tan bu yana tutuklu bulunan İstanbul Üniversitesi İş Yeri Temsilcimiz Levent Dölek hakkında tahliye kararı verildi. Haksız ve hukuksuz şekilde tutuklu bulunan herkes serbest bırakılsın!#EğitimSenBiatEtmez #EğitimSendeBirleşelim pic.twitter.com/n1pOcL5bOX
— Eğitim Sen (@egitimsen) April 10, 2025
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 üniversiteye rektör atadı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine ve 13 üniversiteye rektör ataması yaptı.
Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İlhami Gülçin, Ardahan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Aydın, Batman Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İdris Demir, Beykoz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Burak Küntay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Çağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Murat Koç, Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Oktay Yıldız, Hakkari Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Musa Gençcelep, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Rengin Ak, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Zekeriya Akman, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Turgay Uzun, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahmud Güngör atandı.
YÖK üyeliğine ise Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel atandı.
Dominik Cumhuriyeti'nde eğlence mekanının çatısının çökmesi sonucu ölenlerin sayısı 184'e çıktı
Karayipler ülkesi Dominik Cumhuriyeti'nde bir eğlence mekanının çatısının çökmesi sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 184'e yükseldi. Acil Durum Operasyon Merkezi (COE) Direktörü Juan Manuel Mendez, Santo Domingo'da bulunan "Jet Set" isimli eğlence mekanındaki olaya ilişkin yeni bilgileri paylaştı.
Mendez, eğlence mekanındaki ölü sayısının 184'e çıktığını açıkladı. Arama kurtarma çalışmaları henüz sonlanmazken kazanın sebebine ilişkin soruşturma sürüyor.
Ankara'da maden ocağında meydana gelen göçükte 13 işçi yaralandı
Ankara'nın Beypazarı ilçesi Hırkatepe Mahallesi'ndeki kömür madeninde sabaha karşı üretim makinelerinin olduğu bölümde göçük meydana geldi. Bu sırada makinelerin yakınında çalışan işçilerden 13'ü basınç etkisiyle yaralandı. Yaralılar, Beypazarı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralanan işçilerden 2'si Ankara'ya sevk edildi.
Ankara Valisi Vasip Şahin, kazada 1'i ağır 13 işçinin yaralandığını bildirdi. Şahin, olay sırasında maden ocağında 29 işçinin bulunduğunu, bunlardan 13'ünün yaralandığını ifade ederek, "Yaralılardan 2'si Ankara'ya sevk edildi, 11'i Beypazarı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı" dedi.
Gazeteciler Soykan ve Ağırel’e gözaltı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteciler Timur Soykan ve Murat Ağırel’e “tehdit” ve “şantaj” suçlarından gözaltı kararı verdi.
Kararda, "yüklenen suçun gerektirdiği ceza miktarına göre şüphelilerin kaçma ve delilleri yok etme, değiştirme, gizleme ihtimalinin bulunması, aleyhlerinde yeteri kadar delil ve emare bulunmasından dolayı gözaltına alınma tedbiri zorunlu görülmüştür" denildi.
Arama ve el koyma kararı gereğince de Ağırel ve Soykan’ın evlerinde, bilgisayar kasası, hard disk, laptop ve diğer dijital materyallerin incelemesi yapıldı.
Gazeteciler Soykan ve Ağırel’e gözaltıhttps://t.co/UVeLa9ymLj pic.twitter.com/53qTZqBuss
— Independent Turkish (@TurkishIndy) April 10, 2025
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı'nın 180. Yıl dönümünde polisleri ziyaret etti
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yıl dönümü dolayısıyla polis ekiplerini ziyaret etti. Arıkan, polislerin karşılaştıkları zorlukları çözmek ve çalışma koşullarını iyileştirmek için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
Arıkan, ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemizin emniyeti ve huzuru için büyük bir özveriyle çalışan polislerimizi görev yerlerinde ziyaret ettik. Polis Haftası'nı ve Türk Polis Teşkilatımızın 180. yılını kutluyor, polislerimizin karşılaştıkları sorunları çözmek ve hak ettikleri çalışma şartlarını sağlamak adına mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade ediyorum." dedi.
Kadıköy Gençlik Dayanışma Konseri'nde "Diktatör Erdoğan" pankartı taşıdıkları gerekçesiyle 3 öğrenci tutuklandı
İstanbul Kadıköy'de, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen eylemler sırasında, tutuklanan arkadaşlarına destek vermek için "Gençlik Dayanışma Konseri" düzenlendi. Etkinlikte, "Diktatör Erdoğan" dövizi taşıdıkları gerekçesiyle 3 üniversite öğrencisi tutuklandı.
Üniversite öğrencileri, Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına karşı başlattıkları protestoların devamında, Kadıköy İskele'de toplanarak konserin yapılacağı Festival Park'a polis ablukası altında yürüdü. "Gençlik Dayanışma Sahnesi" adı altında düzenlenen konser, çok sayıda sanatçının katılımıyla gerçekleşti.
Konserin ardından, "Diktatör Erdoğan" dövizi taşıyan 3 öğrenci gece saatlerinde evlerinden ve öğrenci yurtlarından gözaltına alındı. Emniyet'teki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen öğrenciler, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, öğrencilerin tutuklanmasına karar verdi.
İsrail Savunma Bakanı, Refah'ı işgal ederek kentteki bütün Filistinlileri sürgün edeceklerini duyurdu
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, 18 Mart'ta ateşkesi bozarak Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentini işgal edeceklerini ve tüm Filistinlileri sürgün edeceklerini duyurdu.
Katz, Gazze'deki Refah ve Han Yunus kentlerini ayıran ve Gazze'yi parçalayan "Morag Koridoru"nu ziyaretinde, geniş alanların İsrail güvenlik bölgelerine katıldığını, bunun da Gazze'yi daha küçük ve izole hale getirdiğini söyledi. Bakan, İsrail ordusunun bu bölgeyi tam kontrol altına alacağını ve Refah'ı bir tampon bölgeye dönüştüreceklerini belirtti. Ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze'deki Filistinlileri zorla yerinden etme planının uygulanmaya başlandığını da ekledi.
İsrail ordusunun Gazze'yi işgal etme süreci devam ediyor. 18 Mart'ta ateşkesi bozarak Gazze'ye yeniden saldırılar düzenleyen İsrail, kentlerdeki Filistinlilere zorla göç ettirme emirleri veriyor. Ordunun Gazze'nin çevresindeki tampon bölgeyi genişletmesiyle birlikte, Netzarim Koridoru yeniden işgal edildi ve Gazze'nin güneyindeki Refah ile Han Yunus kentlerini ayıran yeni bir "Morag" koridoru inşa edildi.
© The Independentturkish