Lübnan Ordusu: Avkar'daki ABD Büyükelçiliği’ne ateş açan bir Suriyeli yaralandı

Ordu, yaptığı açıklamada, ateş açan kişinin gözaltına alındığını ve tedavi edilmek üzere hastaneye nakledildiğini belirtti

Avkar'da bulunan ABD Büyükelçiliği’nin girişindeki korumalar / Fotoğraf: EPA

Lübnan ordusu bugün (Çarşamba) yaptığı açıklamada Avkar bölgesindeki ABD Büyükelçiliği’ne Suriye uyruklu bir kişi tarafından ateş açıldığını ve bölgede konuşlanan ordu personelinin de ateşe karşılık vererek saldırganı yaraladığını bildirdi.

Ordu, X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, ateş açan kişinin gözaltına alındığını ve tedavi edilmek üzere hastaneye nakledildiğini belirtti.

Olayın ardından ABD Büyükelçiliği, elçiliğin girişine yakın bir yerde ‘küçük silahlarla ateş açılmasının ardından’ tüm tesislerinin ve personelinin güvende olduğunu doğruladı.

Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, “Soruşturmalar devam ediyor ve ateş açma olayıyla ilgili olarak Lübnanlı yetkililerle yakın temas halindeyiz” denildi.

Şarku’l Avsat’ın Lübnan'ın MTV televizyonundan aktardığına göre ABD Büyükelçiliği’ne ateş açan bir kişinin öldüğü bildirilirken, diğer Lübnan medya kuruluşları birden fazla saldırgan olduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz Eylül ayında da Lübnan Kamu Güvenliği, Avkar'daki ABD Büyükelçiliği’ne ateş açan bir kişinin tutuklandığını ve operasyonda kullanılan silahın ele geçirildiğini duyurmuştu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU