Irak'ta yabancı markalara yönelik yeni saldırılar

ABD Büyükelçisi saldırıları kınadı ve kapsamlı bir soruşturma çağrısında bulundu.

Irak güvenlik güçleri mensupları, bombalı saldırıların gerçekleştiği iki bölgeden birinde / Fotoğraf: Irak İçişleri Bakanlığı

Bir haftadan kısa bir süre içinde Irak'taki yabancı markalar ikinci kez hedef alındı. Irak Güvenlik Medya Hücresi tarafından dün yapılan açıklamada, “el-Cadiriyye bölgesindeki Caterpillar şirketinin önünde bir bomba patladı. Ardından Bağdat'ın bir yerleşim bölgesindeki Filistin Caddesi'nde bulunan Cambridge Enstitüsü merkezinin önünde herhangi bir maddi hasara yol açmayan bir başka bomba patladı” ifadeleri yer aldı.

Güvenlik Medya Hücresi, söz konusu olayların ‘Irak'ın itibarını zedelemeye’ çalıştığını belirterek, ‘güvenlik ve toplumsal barışı bozan herkesin’ takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu iki patlama, Amerikan markalı restoranların hedef alınmasından günler sonra meydana geldi. Irak İçişleri Bakanlığı, Amerikan Lee's Chili House markasını taşıyan bir restoranı hedef alan silahlı kişilerin izini sürdüğünü ve bazı şüphelileri gözaltına aldığını duyurdu, ancak soruşturmanın sonuçlarını henüz açıklamadı.

Dünkü patlamalardan saatler sonra ABD'nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, “ABD ve uluslararası şirketlere yönelik son şiddet saldırılarını kınıyor ve Irak hükümetini kapsamlı bir soruşturma yürütmeye, saldırılardan sorumlu olanları adalete teslim etmeye ve gelecekteki saldırıları önlemeye çağırıyoruz” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU