Oscarlı yönetmenin ertelenen filminden haber var: "En sevdiğim olabilir"

İlk filmiyle tarih yazmıştı

Peele'in korku türündeki ilk filmi Kapan'ın başrollerini Daniel Kaluuya, Allison Williams ve Bradley Whitford üstleniyor (Blumhouse Productions)

Oscar ödüllü Jordan Peele, 4. uzun metrajlı filminin "en sevdiği film" olabileceğini ima etti. 

Son olarak gerilim türündeki Hayır'ı (Nope) çeken Peele, Conan O'Brien Needs a Friend adlı podcast'e konuk oldu. Yönetmen, Hollywood grevleri nedeniyle ertelenmesine rağmen "bir sonraki projesinin belli olduğunu" açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peele'ın Kapan (Get Out), Biz (Us) ve Hayır'ın ardından 4. filminin 25 Aralık 2024'te vizyona girmesi planlanıyordu. Ancak film, Universal Pictures'ın 2024 vizyon takviminden çıkarıldı. 

Peele, "Açıkçası ilginç bir yıl oldu çünkü yazarların grevi beni dinleme durumuna soktu ve olmam gereken yer de orası" diyerek ekledi:

Bir sonraki projemin benim için net olduğunu hissediyorum ve eğer doğru yaparsam en sevdiğim film olabilecek başka bir filmim olduğu için çok heyecanlıyım.

Peele daha önce Kapan'dan sonra 4 "sosyal gerilim filmi" planladığını söylemiş ve 2022'de Associated Press'e yaptığı açıklamada Kapan'ın olası bir devam filmi de dahil olmak üzere bu türe daha fazla dalmak için "yola koyulduğunu" söylemişti.

"Asla asla deme. Kesinlikle konuşacak çok şey var" diyen Peele, bahsi geçen 5 filmlik gerilim planına atıfta bulunmuştu. 

Böyle filmler yapmıyor olsaydım ne yapıyor olacağımı unutmaya başlıyorum. Bu yüzden projenin uzadığını söyleyebilirim.

Nosferatu'ya rakip olacaktı

Peele'ın gösterim tarihi ertelenen filminin, Focus Features'ın Aaron Taylor-Johnson ve Willem Dafoelu Nosferatu'suna rakip olması planlanıyordu.

Peele kariyerine ilk olarak Keegan Michael Key'le birlikte yarattığı dizi Key&Peele'da başrol oynayarak başlamıştı.

İlk filmi Kapan'la tarih yazmıştı

Peele, yönetmen olarak çıkışınıysa sadece 4,5 milyon dolarlık bütçeyle çektiği ve dünya çapında 255,7 milyon dolar hasılat elde eden 2017 yapımı Kapan'la yapmıştı.

Peele ayrıca En İyi Özgün Senaryo dalında Oscar kazanarak bu ödülü eve götürmeyi başaran ilk siyah yazar olarak tarih yazmıştı.

Yönetmen daha sonra keriyerine, dünya çapında 256 milyon dolar kazanan 2019 yapımı Biz'le (Us) devam etmişti.

Amerikalı yönetmenin en son filmi Hayır (Nope), geçen yaz gösterime girmiş ve 68 milyon dolarlık bütçeyle dünya çapında 171,2 milyon dolar hasılat elde etmeyi başarmıştı.

Peele ayrıca 2022'de, Şeker Adamın Laneti'nin (Candyman) yeniden çevrimi ve 2023'te Netflix'in övgü alan animasyon filmi Wendell & Wild'ın senaryosunu da kaleme almıştı.

Peele'ın isimsiz filminin prodüksiyonuna ne zaman başlanacağı henüz belli değil.


Independent Türkçe, IndieWire, Associated Press,  Conan O’Brien Needs a Friend

DAHA FAZLA HABER OKU