Oscarlı sinemacının yeni filminden kötü haber

2017'de ilk filmiyle büyük ses getiren yönetmen tarih yazmıştı

Korku türündeki Kapan'ın başrollerini Daniel Kaluuya, Allison Williams ve Bradley Whitford üstleniyor (Blumhouse Productions)

Yönetmen Jordan Peele'ın hayranları, sinemacının bir sonraki filmi için biraz daha beklemek zorunda kalacak. 

Universal daha önce isimsiz projenin vizyon tarihi olarak Noel 2024'ü belirlemişti ancak The Wrap, stüdyonun filmi erteleyerek 2024'ün dışına ittiğini bildirdi.

Nosferatu'ya rakip olacaktı

Stüdyo henüz film için yeni bir vizyon tarihi belirlemedi ancak gecikmenin "grevle ilişkili" sebeplerden kaynaklandığı söyleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peele hayranlarını üzen haber, 44 yaşındaki yönetmenin Coyotes adlı çizgi romanın uyarlaması için Selena Gomez'le bir araya geleceğinin duyurulmasından aylar sonra geldi. 

Ertelenen filmin, Focus Features'ın Aaron Taylor-Johnson ve Willem Dafoelu Nosferatu'suna rakip olması planlanıyordu.

Hollywood'da oyuncular 14 Temmuz'dan 9 Kasım'a kadar grevdeydi. Anlaşmaya varılmasının ardından Hollywood, yavaş yavaş işbaşı yapmaya başladı.

Peele kariyerine ilk olarak Keegan Michael Key'le birlikte yarattığı dizi Key&Peele'da başrol oynayarak başlamıştı.

İlk filmi Kapan'la tarih yazmıştı

Peele, yönetmen olarak çıkışınıysa sadece 4,5 milyon dolarlık bütçeyle çektiği ve dünya çapında 255,7 milyon dolar hasılat elde eden 2017 yapımı Kapan'la (Get Out) yapmıştı.
 


Peele ayrıca En İyi Özgün Senaryo dalında Oscar kazanarak bu ödülü eve götürmeyi başaran ilk siyah yazar olarak tarih yazmıştı.

Yönetmen daha sonra keriyerine, dünya çapında 256 milyon dolar kazanan 2019 yapımı Biz'le (Us) devam etmişti.

Amerikalı yönetmenin en son filmi Hayır (Nope), geçen yaz gösterime girdi ve 68 milyon dolarlık bütçeyle dünya çapında 171,2 milyon dolar hasılat elde etmeyi başarmıştı.

Peele ayrıca 2022'de, Şeker Adamın Laneti'nin (Candyman) yeniden çevrimi ve 2023'te Netflix'in övgü alan animasyon filmi Wendell & Wild'ın senaryosunu da kaleme almıştı.

Peele'ın isimsiz filminin prodüksiyonuna ne zaman başlanacağı henüz belli değil.


Independent Türkçe, Daily Mail, The Wrap

DAHA FAZLA HABER OKU