İtalya'daki ortaçağ köyünün tamamı, kişi başı 146 TL'ye kiralık

Petritoli'nin kendi kalesi ve tiyatrosu da var

(Wikimedia Commons/Monica Vitali)

Tüm bir İtalyan köyü kiralık; hem de geceliği kişi başı 6,5 sterlinden (yaklaşık 146 TL) başlıyor.

Üstelik İtalya'nın doğu kıyısındaki Marche bölgesindeki Petritoli'nin kendi kalesi ve tiyatrosu da var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancona'nın 90 kilometre güneyindeki bu sevimli komün 50 ila 200 kişiye ev sahipliği yapabiliyor.

Düğün, parti veya diğer büyük ölçekli etkinlikleriniz için bu köyün tamamını büyük gruplara mülk sağlayan groupaccommodation.com'dan kiralayabilirsiniz.

The Mirror'ın haberine göre, köy ve köydeki 98 yatak odası için rezervasyon fiyatı gecelik 1303 sterlinden (yaklaşık 29 bin 290 TL) başlıyor. Bu fiyat, maksimum yatılı konuk sayısı olan 200'e bölündüğündeyse kişi başı 6,50 sterline (yaklaşık 146 TL) denk geliyor. Öte yandan rezervasyonların en az üç ve en fazla 7 gecelik olması gerekiyor.

Konaklamanın içinde, deniz seviyesinden 300 metre yüksekteki konumundan çevredeki kırsal bölgenin panoramik manzarasını sunan, havuzu ve bahçesiyle Palazzo Mannocchi isimli, köyün kendi kalesi de bulunuyor.

Bunun dışında ziyaretçiler köyün her yerine yayılmış ve birbirine kısa bir yürüyüş mesafesinde olan, kendi yemeklerini yapabilecekleri dairelerde ve geleneksel İtalyan evlerinde konaklayabiliyor.

Petritoli'nin övüneceği, sahnelemek isteyebileceğiniz her türlü doğaçlama performans için mükemmel olan Barok Iride tiyatrosunun yanı sıra konaklama süresince ziyaretçilerin özel erişimi olan tonozlu tavanları, fresk boyalı salonları ve şirin köşeleriyle atmosferik bir Roma mahzeni de bulunuyor.

250 kişiye kadar akşam yemeği ayarlayabilen yemek hizmetleri de mevcut.

Alanda çok sayıda restoran, bar ve şarap imalathanesinin yanı sıra hepsi köyün konaklama alanına yürüme mesafesinde bulunan süpermarketler ve mağazalar da var.

GroupAccommodation.com "Rent Your Own Village (Kendi Köyünüzü Kiralayın), alışılmadık bir güzergah arayanlar için alternatif bir lokasyon" diye belirtiyor.

Burası konukların eve, anlatacakları ve hatırlayacakları bir deneyimle döndüğü bir yer.

Petritoli, İtalya'nın Adriyatik kıyısına yakın, bozulmamış Marche bölgesinde, Sibilini dağları ve denizinin gözalıcı arkaplanında yer alan otantik bir İtalyan ortaçağ köyü.

Bu saklı köyde tipik turizm tuzakları da bulunmuyor. Çok dilli menüler, eli kulağında park cezaları veya ısrarcı satıcılar yok. Köyün ev sahiplerinin hoş karşılamasıyla kendinizi anında yerli gibi hissedeceksiniz çünkü geldiğiniz için mutlular.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU