Davutoğlu'ndan Kemerköy sakinlerine destek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ziyaret sırasında yaptığı açıklamada "Onların küçük çıkarları için ülkemizin, yeşilini, doğasını yok edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi

Fotoğraf: ANKA

İstanbul’da, Demirören Grubu’nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na geçen Göktürk Mahallesi’ndeki Kemerköy Sitesi’nin yeşil alanına Emlak Konut GYO’nun inşa edeceği projeye karşı bölge halkının protesto eylemleri 13'üncü gününde de devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Göktürk Mahallesi’ndeki 224 bin metrekarelik arazideki inşaat çalışması sürüyor. Araziye konut inşa edilmesine karşı direniş başlatan mahalleli, itirazlarını bugün de sürdürdü.

Site önünde bir araya gelen mahalleliye eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Dr. Sare Davutoğlu da destek verdi. Davutoğlu çifti, Kemerköy sakinlerinin direniş çadırını ziyaret etti.

Davutoğlu, burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Hakkımızın, hukukumuzun takipçileri hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Sizlere teşekkür borcumuz var, o teşekkür borcu için bugün buradayız. Komşunuz olarak da teşekkür ediyorum. Her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı yürütmüş, devlet görevlerini ifa etmiş bir kardeşiniz, dostunuz olarak ülkemizde yeşil alanın koruması yönünde verdiğiniz mücadele için teşekkür ediyorum. Bu mücadele, Göktürk ve İstanbul’la sınırlı değil bütün Türkiye'de verilmesi gereken bir mücadele. Hatırlayacaksınız; Başbakanlığımın son günlerinde Türkiye genelinde imar rantının karşısında ve yeşili koruyacak bir çaba içerisindeydim. O zaman bundan rahatsız olan imar rantiyesi, faiz rantiyesi hep beraber bunu engellemeye çalıştılar. İşte son yıllarda Türkiye’nin hemen her yerinde betonlaşma, imar rantı, bu rantlar üzerinden bir an önce zenginleşenleri görünce bir kez daha söylüyorum bu betonlaşma ve imar rantına karşı mücadele eden kim olursa olsun ister İstanbul’da, Göktürk’te ister Hakkâri’de ister Artvin’de ister Muğla’da hep beraber omuz omuza bu mücadeleyi vermemiz lazım. Bu ülkeyi imar rantına teslim etmeyeceğiz. Onların küçük çıkarları için ülkemizin, yeşilini, doğasını yok edilmesine izin vermeyeceğiz.    

 

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU