2019'daki yerel seçimlerin ardından yönetimine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait bütün taşınmazların hacizli olduğu ortaya çıktı.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Bu durum, Sayıştay'ın belediyeye yönelik denetiminin ardından hazırladığı rapora da yansıdı.
Ana hizmet binası da hacizli
Belediye tarafından kamu hizmetinde fiilen kullanılan ve haczedilemez nitelikte olan taşınmazların üzerinde haciz bulunduğunu tespit eden Sayıştay denetçileri, İcra İflas Kanunu'na göre devlet mallarının haczedilemeyeceğine işaret ederek, kamu hizmetinde fiilen kullanılan ana hizmet birimi binası dahil belediyeye ait tüm taşınmaz malların üzerinde haciz bulunduğunun tespit edildiğini aktardı.
Kamu hizmetinde fiilen kullanılan taşınmazların üzerinde haciz bulunmasının mevzuata aykırı olduğunun belirtildiği raporda, bu taşınmazların üzerinde bulunan haczin kaldırılması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiği kaydedildi.
25 milyon liralık süs bitkisi ihalesiz olarak alındı
Yapılan incelemede ayrıca geçen yıl şehirdeki yeşil alanlara, orta refüjlere, parklara ve ağaçlandırma sahalarına dikilmek üzere alınan 23 milyon 205 bin liralık ağaç, çalı, bitki ve lale soğanının mevzuata aykırı bir şekilde ihalesiz olarak alındığı da belirtildi.
Bu alımlar Sakarya ve Kocaeli bölgesinde yer alan 4 ayrı firmadan her kalem için ayrı teklif alınarak gerçekleştirildi. Belediye yetkilileri, alımların meclis kararı ile, Kamu İhale Kanunu'nun "İstisnalar" başlıklı maddesine istinaden yapıldığını belirtse de Sayıştay denetçileri bu alımın istisna kapsamında değerlendirilemeyeceğine işaret etti.
© The Independentturkish