Bahçeli: Kılıçdaroğlu başörtüsünü istismar ediyor, yeni bir karara ihtiyaç yok

"Eğer bu kadar hassasiyet gösteriyorsa milletvekillerinden başlasın başörtüsüne"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “kadınların giyim kuşamını, siyasetin tekelinden çıkartmak” adına kanun teklifi vereceklerini açıklamasını “istismar” olarak niteledi ve “Başörtüsü meselesi Türkiye’de 414 milletvekilinin katılımıyla çözülmüş bir meseledir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yasanın bu sene sonunda çıkmasını umduğunu ifade etti:

Seçim takviminin işlemeye başlamasına kadar TBMM'de milletimizin beklentilerini birer birer yasalaştırarak hayata geçireceğiz. Bunlardan birisi EYT'lilerdir. Ümit ediyorum ki yıl bitmeden bu adaletsizlik çözüme kavuşturulacaktır. 

“Hakkımızı yedirmeyiz”

Ankara ile Atina arasında yaşanan Adalar gerilimini değerlendiren MHP lideri, şunları kaydetti:

Kıbrıs'ta eşit ve egemen iki devletli çözüme engel için yeni senaryo gündemdedir. Yunanistan gayri askeri statüdeki Midilli'ye 23, Sisam'a 18 zırhlı askeri araç sevk etmiştir. ABD menşeili silahlar etrafımızda çevrelenmiştir. Yunanistan, ABD'nin dolduruluşuna gelip Türkiye'ye meydan okumaktadır. Ülkemize Akdeniz ve Ege'den silah gösterilmektedir. Türkiye çembere alınmaktadır. Bu aşamada Yunanistan'ın Kuzey Ege adaları ile 12 Ada üzerindeki egemenlik iddiaları kesinlikle haksızdır. Yunanistan'ın adaları askeri hedefler için kullanamayacağı hükme bağlanmıştır. Mevcut durumda Kuzey Ege denizinde askersiz olmak kaydıyla Yunanistan'a verilen 9 Türk adası asker ve silahla doldurulmuştur. Dünyaya ilan ediyorum, hakkımızı yedirmeyiz. Hakkımızı çiğnetmeyiz. Hakkımızdan vazgeçmeyiz. Hakkımıza ve hukukumuza göz koyanların da gözünü oyarız. Hak demek şeref demektir. 

 

Mersin’deki saldırı

Mersin’de polisevine düzenlenen saldırı hakkında konuşan Bahçeli, CHP’yi suçladı:

CHP'nin gazeteci kisveli teröristi kanlı bir eylem düzenledi. 1 polisimiz şehit oldu, 1 polisimiz yaralandı. Bu terörist CHP'nin gazeteci olarak sahip çıktığı bir katildi. PKK'nı sefil beyanına itibar eden Kılıçdaroğlu, terörist için DNA testi istedi. Sayın Kılıçdaroğlu, kimin yolundasın, haber kaynakların nerede ve kimlerdir? DNA testi isterken hiç mi utanmadın? 

"Başörtüsü" yorumu

Grup toplantısının ardından gazetecilerin Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü hakkındaki açıklamasını sorduğu Bahçeli, şu yanıtı verdi:

Başörtüsü meselesi Türkiye’de 414 milletvekilinin katılımıyla çözülmüş bir meseledir. Helalleşme kisvesi altında başörtüsünü istismar etmenin manası yoktur. Böyle bir yasa TBMM’ye geldiğinde MHP geçmiş dönemde başörtüsü konusunda verdiği Meclis kararının arkasında durur, yeni karara da ihtiyaç olmadığını söyler. Eğer bu kadar hassasiyet gösteriyorsa milletvekillerinden başlasın başörtüsüne.

Meclis Başkanlığına sunulan yeni fezlekeler olduğu ve HDP'nin kapatılma sürecinin anımsatılmasına üzerine Bahçeli, "Süreç devam etmelidir" diye konuştu.

Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da fezlekesinin olduğunun belirtilmesi üzerine "Bana kalsa öne alırım Kılıçdaroğlu'nun fezlekesini" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun ABD'ye bir ziyaret gerçekleştireceğinin dile getirilmesine de Bahçeli, "ABD'ye gitmek bir çıkış yolu ise gitmesinde yarar var. Biden zaten kürsüde, yolda yolunu şaşırır hale gelmiştir. Kılıçdaroğlu'nu gördüğünde de çok şaşıracaktır" karşılığını verdi.

2008’de çıkan kanun

2008 yılında TBMM Genel Kurulunda, yüksek öğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasını içeren anayasa değişikliği teklifinin tümü, 411 oyla kabul edilmişti.

Teklifle, anayasanın, ''Kanun önünde eşitlik'' başlıklı 10. maddesinin son fıkrasına, ''... ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında'' ibaresi eklenmişti.

Bu değişiklikle madde, ''Devlet organları ve idari makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır'' haline gelmişti.

Anayasanın, ''Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi'' başlıklı 42. maddesine ise ''Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yüksek öğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir'' şeklinde yeni bir fıkra eklenmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU