Barlas: Kılıçdaroğlu neden FETÖ diyemiyor?

“Kılıçdaroğlu, anlaşılan seçimler yaklaşırken FETÖ'ye daha fazla göz kırpacak”

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “FETÖ” diyemediğini iddia etti.

Yeni Şafak'ta çalıştığı yıllarda cemaatinin devlet içinde örgütlendiği yolundaki iddialara karşı çıkarak Fethullah Gülen'i savunmak için yazı dizisi kaleme alan ve bu diziyi "Sosyo-politik bir gerçek olarak Hocaefendi Sendromu" adıyla yayımlayan Mehmet Barlas, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na bazı ithamlar yöneltti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Darbe girişiminin ardından Altan kardeşlerin evine yapılan baskınlarda söz konusu kitabı delil olarak sayılan Barlas’ın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Kılıçdaroğlu yine şimşekleri üstüne çekmeyi becerdi. Sosyal medyadan yaptığı 15 Temmuz paylaşımında FETÖ kelimesini kullanmaktan özenle kaçınan Kılıçdaroğlu kafaları iyice karıştırdı. FETÖ'cülerle birlikte "kontrolü darbe" yalanını sık sık dillendiren Kılıçdaroğlu şimdi farklı bir yöntem deniyor.

Darbecilerden çok iktidarı suçlu bulan bir mesaj yayınlayan Kılıçdaroğlu'na AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten çok sert tepki geldi. Çelik, "FETÖ'yü gücendirmeyecek şekilde yazdı, 'milletimize kasteden hain terör örgütü'nün ismini zikredemedi. Öyle anlaşılıyor ki tankların yol vermesiyle darbe girişimini televizyon başında seyreden Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz direnişini itibarsızlaştırmak için yeni yollar arıyor" dedi.

Ömer Çelik çok haklı. HDP'yi gücendirmemek için PKK söyleminden uzak duran Kılıçdaroğlu, anlaşılan seçimler yaklaşırken FETÖ'ye daha fazla göz kırpacak. Ben, Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışlarını, altılı masanın Erdoğan nefreti yarışında depar atmak olarak yorumluyorum.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU