Gültekin Uysal: Suriyelilerin geri dönmesi için iktidar değişmeli

“Cadı avı gibi Suriyeli avı da yapmak olmaz. Küçük bir kıvılcım büyük bir sorun yaratabilir”

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, kiracısı olduğu evin sahibinin Afganistan kökenli bir kişi olduğunu söyledi. Uysal, “Suriyelilerin geri dönmesi için iklim değişikliğine ihtiyaç var. İktidar değişmeli” dedi.

Hürriyet’ten Hande Fırat, bugünkü köşe yazısında Uysal ile yaptığı görüşemeye yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazıya göre Uysal, son dönemde siyasetin ana tartışma konusu haline gelen sığınmacılar hakkında şu görüşlerini dile getirdi:

Türkçe öğreteceksiniz. Bazen itiliyorlar, eleştiriliyorlar diye öfke duyuyorlar. Buna acil bir çözüm bulunmalı. Yoğun göç altındayız. Bunların arasında gerçekte kimler var bilinmez. Ama cadı avı gibi Suriyeli avı da yapmak olmaz. Küçük bir kıvılcım büyük bir sorun yaratabilir. Türkiye, Suriyelileri burada tutarak bir defa Suriye’nin demografik yapısını bozuyor. Kayıtdışı bir çalışma alanı oluştu. Konut üzerinden vatandaşlık satılması ise bizi incitiyor. İşin özü tabii ki yanlış Suriye politikası. Türkiye, Moskova ve Tahran üzerinden değil, doğrudan Şam rejimi ile ilişki kuracak.

"Suriyelilerin geri dönmesi için iklim değişikliğine ihtiyaç var. İktidar değişmeli" diyen Uysal, şu ifadeleri kullandı:

Suriyeli kadar Afgan, Iraklı başka ülkelerden de kontrolsüz bir göç dalgasının altındayız. AK Parti mülteciler üzerinden Batı ile ilişkisini sınırladı. Batı, Türkiye’ye mülteci kampı diye bakıyor.

"Majesteleri ve oligarklar" açıklaması

Uysal, “Altılı Masa, majesteleri ve 5 oligarktan büyüktür” şeklindeki açıklamasıyla kimi kastettiğini de “ Majesteleri Cumhurbaşkanı Erdoğan, oligarklar ise bazı iş insanları...” diyerek açıkladı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU