İnce’den Soylu’ya Özdağ kınaması: Seviyesiz, siyasetin nezaketini yok eden, bir bakana yakışmayan sözler

İnce, “Zafer Partisi Genel Bşk. Ümit Özdağ’a katıldığım, katılmadığım birçok konu var” ifadelerini kullandı

 

Özdağ, Aralık 2021'de Memleket Partisi’ni ziyaret etmiş, görüşmede Suriyelilere vatandaşlık verilmesinin seçimler üzerindeki etkileri ve halkın tepkisi değerlendirilmişti.  Fotoğraf: Twitter

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’a yüklenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu kınadı.

İnce sosyal medya hesabından, “Zafer Partisi Genel Bşk. Ümit Özdağ’a katıldığım, katılmadığım birçok konu var. Aynı görüşte olmamak siyasi nezaketsizliğe bahane olamaz. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sayın Özdağ’a yönelik seviyesiz, siyasetin nezaketini yok eden, bir bakana yakışmayan sözlerini kınıyorum” dedi.

Soylu ile Özdağ arasında gerilim: Soros taktiği

Soylu, “Sessiz İstila bir edepsizliktir. Bir yalandır ve bunu ortaya koyup bunu sosyal medya üzerinden toplumu tahrik eden ve direk hükümeti hedef alan saldırı ile karşı karşıyayız. Ümit Özdağ'ın yaptığı Soros taktiğidir. Bunlar için İslam'ın güzel sözleri var. Hayvandan aşağıdır. Böyle tipler” demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun üzerine Özdağ’dan “Beni bakanlık kapısında bekle” yanıtı gelmişti.

Özdağ, “Süleyman, ben yarın saat 11.00’de tek başıma ve silahsız İçişleri Bakanlığı önünde olacağım. Zerre kadar cesaretin varsa beni şerefli Türk Polisinin arkasına saklanmadan bakanlık kapısında bekle. Kimin ne çocuğu olduğunu orada bütün Türk Milleti görecek” ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU