"Sessiz İstila" filminin yapımcısı Hande Karacasu serbest bırakıldı

Karacasu, kendisine destek olanlara teşekkür etti

Fotoğraf: Twitter / @KaracasuHande

YouTube'da yayımlanan "Sessiz İstila" isimli kısa filmde sığınmacılarla ilgili bilgileri manipüle ettiği iddiasıyla gözaltına alınan filmin yapımcısı Hande Karacasu, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Karacasu ailesini bayram ziyaretine gittiği Sakarya’da dün gözaltına alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında Youtube isimli video paylaşım platformu üzerinde "Sessiz İstila" başlıklı kısa filmin yayımlandığını belirterek, 2 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Bu isimlerden birisi olan ve emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan Hande Karacasu bir süre sonra serbest bırakıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karacasu, serbest bırakılmasının ardından Twitter’dan şu mesajı paylaştı:

Günaydın Türk Milleti:) Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde gazeteci olarak #sessizistila filmi sebebiyle evden alınıp ifadeye götürüldüm. Gece ayazında emniyet önünde bekleyen yüzlerce vatansevere, #Handekaracasuyalnızdeğildir diyen siz yüzbinlere teşekkür ederim.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın siparişini verdiğini, yapım giderlerini üstlendiğini açıkladığı kısa filmde sığınmacıların Türkiye’yi işgal ettiği öne sürülüyordu. Kurgu olan kısa film, 2043 yılında geçiyordu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU