Zelenski daha önce Gorbaçov ve Thatcher'a verilen Ronald Reagan Özgürlük Ödülü'nü alacak

Bu ödülle onurlandırılan diğer dünya liderleri arasında eski ABD Başkanı George H.W. Bush, Polonya Cumhurbaşkanı Lech Walesa, İsrail Başbakanı İzak Rabin ve sonradan İsrail'de siyasetçi olan Sovyet muhalifi Natan Şaranski yer alıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski savaşın başlamasından bu yana sergilediği duruşuyla uluslararası basında takdir topluyor (AFP)

Ronald Reagan Vakfı ve Enstitüsü, daha önce eski Sovyetler Birliği Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov ve eski Birleşik Krallık Başbakanı Dame (erkekler için kullanılan Sör unvanına karşılık gelen, kadınlara özel bir hitap biçimi -ed.n.) Margaret Thatcher'a verdiği prestijli ödülle Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yi onurlandıracak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vakfın basın açıklamasına göre Zelenski, "tiranlığa karşı verdiği cesur savaşı ve özgürlükle demokrasi için boyun eğmeyen duruşuyla" Ronald Reagan Özgürlük Ödülü'nü alan 11. dünya lideri olacak.

Açıklamada, 2019'da gerçek hayatta devlet başkanı seçilmeden önce Ukrayna'nın kurgusal devlet başkanını canlandırarak ün kazanan eski aktör ve komedyen Zelenski'nin, "Ronald Reagan gibi özgürlük davasına dünya çapında büyük katkıda bulunan" ve merhum ABD Başkanı Reagan'ın 1992'de ödülü bizzat verdiği Gorbaçov dahil "dünya liderlerinden oluşan uzun sırayı" izlediği belirtildi.

Enstitü Başkanı Fred Ryan açıklamasında şöyle dedi:

Dünya, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve savunduğu her şeyi alkışlıyor: Demokrasi, bireysel özgürlük, hürriyet ve umut... Ronald Reagan'ın tüm hayatı boyunca savunduğu ve bugün vakfının teşvik ettiği değer ve prensipler.

Ryan, "Devlet Başkanı Zelenski'nin özgürlük davasına adanmışlığı, insanlığın en büyük arzusunun gerçek bir simgesi" diye ekledi.

Fred Ryan, Ukrayna'nın ABD Büyükelçisi Oksana Markova'ya sunduğu mektupla Zelenski'yi ödül haberine ilişkin bilgilendirdiğini belirtti.

Bu ödülle onurlandırılan diğer dünya liderleri arasında Dame Margaret, eski ABD Başkanı George H.W. Bush, Polonya Cumhurbaşkanı Lech Walesa, İsrail Başbakanı İzak Rabin ve daha sonra İsrail'de siyasetçi olan Sovyet muhalifi Natan Şaranski yer alıyor.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU