Ümit Özdağ ile Melih Gökçek arasında "Diyanet" polemiği

Diyanet için “Sizin arkanızda durmak günah” diyen Özdağ’a tepki gösteren Melih Gökçek, “Bu Diyanet’e cenaze namazını kıldırırsan sana yazıklar olsun” ifadesini kullandı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Suriye’de bulunan gençlere çeyiz yardımı yaptığını söyledi, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek “Bu Diyanet’e cenaze namazını kıldırırsan sana yazıklar olsun” dedi.

BBN Türk’te katıldığı programda Hulki Cevizoğlu’nun sorularını yanıtlayan Özdağ, Diyanet ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

“Sizin arkanızda durmak günah”

Diyanet’in Suriye’de gençlere çeyiz yardımı yaptığını ifade eden Özdağ, sözlerinin devamında şunları söyledi:

Sizin arkanızda namaza durmak günah be. Bu ülkede insanlar aç, bu ülkede ekonomik sıkıntıdan intihar eden anneler babalar var. Hal böyleyken milletin gözünün içine bakmaya utanmıyor musunuz siz? Nasıl çeyiz yardımı yaparsınız? Bir Türk ailesine yapsanıza çeyiz yardımı. Alay mı ediyorsunuz bu milletle? Milletin gerçek gündemi bu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gökçek: Vasiyet et namazını kılmasınlar

Gökçek, sosyal medya hesabında Özdağ’ın bu sözlerinin yer aldığı bir videolu mesajı paylaşarak şunları yazdı:

Bu Diyanet’e cenaze namazını kıldırırsan sana yazıklar olsun. Vasiyet et namazını kılmasınlar.

“Senin cenaze namazını Ankara’yı peşkeş çektiğini FETÖ kıldırır”

Özdağ da Gökçek’e "Benim cenaze namazımı İstiklal Harbi’nde Atatürk ile aynı safta olan gerçek Müslüman hocaların izinden gelen bir imam kıldırır. Senin cenaze namazını yıllarca Ankara’yı peşkeş çektiğin FETÖ kıldırır” diyerek yanıt verdi.

Diyanet’in Suriye’ye “çeyiz yardımları”

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın faaliyetlerine destek olmak” amacıyla kurulduğu ifade edilen, kurumun mevcut başkanı Ali Erbaş’ın bağış yapmak isteyen kişileri yönlendirdiği Türkiye Diyanet Vakfı, geçen günlerde Şanlıurfa ve Suriye’ye “çeyiz yardımı” göndermişti.

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi tarafından Şanlurfa'ya gönderilen 7 TIR yardımda giyim, mobilya, züccaciye ve tekstil ürünlerinin yer aldığı belirtilmişti.

Bağışlanan eşyaların bir bölümünün Şanlıurfa'da, bir bölümünün de Suriyelilere önümüzdeki günlerde düzenlenecek programlarla dağıtılacağı kaydedilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU