Demirtaş: Ben muhalefetin ortak adayı olsam cezaevinden bile seçim kazanırım

Selahattin Demirtaş'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda "Yan yana durmaktan korkmayın ve miting meydanlarını doldurun. Merak etmeyin, biz varız. Birlikte kazanacağız, mutlaka kazanacağız" ifadeleri yer aldı

Fotoğraf: Reuters

5 yıldır Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sosyal medya hesabından paylaşımda "Ben muhalefetin ortak adayı olsam cezaevinden bile seçim kazanırım" ifadeleri kullanıldı.

Paylaşımlarda şunlar kaydedildi:

Ben muhalefetin ortak adayı olsam cezaevinden bile seçim kazanırım. 

Dışarıda ise birileri halen bu üçkağıtçı, dolandırıcı iktidarın halkı kandırıp seçim kazanabileceğine inanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halka güvenin, yüzünüzü yoksullara dönün. Yan yana durmaktan korkmayın ve miting meydanlarını doldurun.

Merak etmeyin, biz varız. Birlikte kazanacağız, mutlaka kazanacağız.

2018 yılında yüzde 8 almıştı

Selahattin Demirtaş, 2018 yılında muhalefetin ortak aday göstermediği Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'ne HDP'nin adayı olarak katılmıştı. 4 milyon 205 bin oy alan Demirtaş'ın oy oranı yüzde 8.4 olmuştu.

HDP'den seçim için ortak önerge teklifi

Öte yandan geçen çarşamba günü Saadet Partisi'ne bir ziyaret gerçekleştiren HDP heyeti adına açıklama yapan Pervin Buldan, "TBMM'de muhalefet partilerinin ortak bir önergeyle seçim talebinde bulunmasının faydalı olacağına inanıyoruz. Bunu eğer diğer siyasi partiler ile ortaklaştırırsak yılbaşından sonra Meclis açıldığı zaman bir seçim önergesi ile Meclis’in gündemine getirmeyi hedefliyoruz" diye konuşmuştu.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU