Rusya Dışişleri Bakanlığı: Türk İHA'larının Donbass’ta görüldüğü haberi bizi mutlu etmiyor

Bakan Yardımcısı Ryabkov, söz konusu haberlerin, Türkiye ile ikili görüşmelerde ele alındığını söyledi

Fotoğraf: AA

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Türkiye yapımı İHA'ların Ukrayna'nın güneydoğusundaki Donbass bölgesinde uçuş yaptığı şeklindeki haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Türkiye ile çok yönlü normal ilişkilerinin olduğunu söyeleyen Ryabkov, "Fakat kolay değiller. Tüm konular çalışma görüşmelerimizde ele alınıyor. Türk ürünlerinin ihracı, başka ülkelere tedariki, ciddi bir mesele. Kimi şeyleri bizden alıyorlar, kendi üretimi olan kimilerini satıyorlar, ihracat denetimi dahil bununla ilişkili belirli prosedürler mevcut, tüm bunlar ele alınıyor" dedi.

Ryabkov, Türkiye ile ikili görüşmelerde bu konuları ele aldıklarını ve bunu yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Tabii ki Türk İHA’ larının Donbass’ta görüldüğüne dair söylenenler bizde pek mutluluk uyandırmıyor" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lavrov: Türkiye'yi Ukrayna konusunda uyardık

Dün Mısır temasları sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Ankara ve diğer başkentleri Kiev'in militarist eğilimlerinin teşvik edilmemesi konusunda uyardığını ifade etti.

Daha önce, Ukrayna parlamentosunun ulusal güvenlik komitesinin başkan yardımcısı Yuriy Mısyagin, Ukrayna ordusunda yer alan Türkiye yapımı bir silahlı insansız hava aracının (SİHA) Donbass üstünde uçuş gerçekleştirdiği açıklamasını yapmıştı.

Donbass'ta yaşanan gerilim

Geçen haftalarda Rusya, Ukrayna'nın güneydoğusundaki Donbass bölgesine askeri birliklerini sevk etmişti. Bunun üzerine Ukrayna, Avrupa Birliği ve ABD'den tepkiler gelmişti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Donbass'taki durumun kötüye gitmesi halinde ABD'nin Kiev'e destek sunma sözü verdiğini açıklamıştı. 

ABD, Rusya'yı Ukrayna'da 'istikrarı bozucu' eylemlerde bulunmakla suçlamıştı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in "Rus saldırganlığının artması durumunda Washington, Ukrayna'yı yalnız bırakmayacak" dediği belirtilmişti.

Son olarak ABD, iki savaş gemisini Karadeniz'e göndermek için Türkiye'ye bildirimde bulunmuştu. 

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU