Dücane Cündioğlu'ndan "Atarlanan İslamcı gençler"e: Atatürk'ü bir kez daha rahmetle anıyorum

Yazar Dücane Cündioğlu, 19 Mayıs paylaşımına gelen tepkilere cevap verdi: Bir sözü yanlış anlamanın iki nedeni vardır: zeka geriliği ve kötü niyet

Dücane Cündioğlu / Fotoğraf: Hürriyet

19 Mayıs’ta paylaştığı mesaj sonrası kendisine yöneltilen tepkilere cevap veren yazar Dücane Cündioğlu, sözünün yanlış anlaşıldığını ileri sürerek, “Bir sözü yanlış anlamanın iki nedeni vardır. Zeka geriliği ve kötü niyet. Bunlarsa ne aptal ne kötü niyetli, sadece bilgisiz ve densiz” dedi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda kişisel Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Cündioğlu şunları söylemişti:

“Cumhuriyet bizlere eşit ve özgür olmanın değerini öğretti, zor kazanılmış bir yurttaşlığın değerini. imdi, onsuz nefes bile alamayız ve artık bir hanedanın güttüğü reaya, bir sürü olmayı asla kabul edemeyiz. milli mücadelenin ileri görüşlü önderine minnettarlığımı arzediyorum.”

 

 

Cündioğlu’nun bu sözlerinin ardından birçok takipçisi onu “Kemalist olmakla” itham etti.

Gelen tepkilerden bazıları şöyle:

 

 

 

 

 

 

Tepkilere Twitter ‘dan cevap veren Cündioğlu şunları yazdı:

1. bir sözüm üzerine dün islamcı gençler biraz atarlanmışlar; gayet doğal, bunlar tek ayak üstünde durma cezası almış talihsiz çocuklar.

2. bir sözü yanlış anlamanın iki nedeni vardır: zeka geriliği ve kötü niyet. Bunlarsa ne aptal, ne kötü niyetli, sadece bilgisiz ve densiz.

3. siyasal ve düşünsel olarak birine bağlanma yeteneğimi gençken kaybettiğim için ilkelere bağlanmayı erdem bilirim, kişilere değil. 4. ben kemalist filan değilim, lakin memleketin şu halini gördükçe, gazi mustafa kemal atatürk’ü bir kez daha hürmet minnet ve rahmetle anıyorum."

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU