HDP’li Beştaş: Nasıl ki özel bir hastane 'ben HDP’lileri tedavi edemem' diyemeyecekse özel bir televizyon da 'HDP’lileri çıkarmıyorum' diyemez

Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili Beştaş, partilerinin 5 yıldır sistematik bir medya ambargosu ile karşı karşıya kaldığını söyledi

Meral Danış Beştaş / Fotoğraf: HDP Basın

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Türkiye Büyük millet Meclis’inde (TBMM) düzenlediği basın toplantısı ile gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Basın toplantısına HDP’li bazı vekiller de katıldı.

Basın açıklamasına Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya doğru sürdürdükleri “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” ile başlayan Beştaş, yürüyüşün tüm engellemelere rağmen coşkuyla devam ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidarın koronavirüs salgın sürecini yönetemediğini ileri süren Beştaş, “Bir yapıyorlar, bin bozuyorlar. Yapmış gibi yapıyorlar ama yapamıyorlar, bir daha kararlarını gözden geçiriyorlar. Şu anda hepimiz mecliste olmamıza rağmen risk altındayız. Mecliste kaç kişinin pozitif çıktığı, hangi illerde ne kadar pozitif çıktığı bunu cevabını Sağlık Bakanlığı da veremiyor” dedi.

“YKS ertelenmeli”

Her konuda sınıfta kalan iktidarın salgında da sınıfta kaldığını savunan Beştaş, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ertelenmesi gerektiğini belirtti.

İktidarın milyonlarca öğrenciyi koronavirüse gönderdiğini iddia eden Beştaş, “Kapalı salonlarda, hastanelerde sınava girebilirler diye bir açıklama yapıyorlar. Bu katiyen kabul edilebilir bir mesele değil. 2 buçuk milyona yakın öğrencinin hayati tehlikeye atılması iktidarın bekasıyla kıyaslanamayacak derecede çok daha önemli bir meseledir. Bu yönüyle bu sınavın kesinlikle ertelenmesi gerektiğini bir kez daha söylemek istiyoruz” diye konuştu.

“Biz özel sektörüz’ demekle açıklanamaz”

Partilerinin 5 yıldır sistematik bir ambargo ile karşı karşıya kaldığını ve HDP’lilerin yayına çıkarılmamasını eleştiren Beştaş, sözlerini söyle sürdürdü:

Bütün bunlar “Biz özel sektörüz” demekle açıklanamaz. Bu gerekçenin hiçbir dayanağı yok. Nasıl ki özel bir hastane nasıl ki ben HDP’lileri tedavi edemem diyemeyecekse ya da özel bir okul HDP’lilerin çocuklarını kaydetmeyeceğim diyemeyecekse, özel bir televizyon da HDP’lileri çıkarmıyorum diyemez. RTÜK Kanunu ve Anayasa bunun karşısında kesinlikle engeldir.

Beştaş, sistematik ambargonun bir diğer amacının “HDP’yi kriminalize etmek ve tasfiye etmek” olduğunu sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU