Habertürk’te başlayan HDP tartışması Twitter’da devam ediyor; Ahmet Şık ve Cüneyt Özdemir tartıştı

Didem Arslan Yılmaz’ın ifadeleriyle başlayan tartışma, Özdemir’in “HDP’lileri davet ettik, ‘meşgulüz’ dediler” açıklamasıyla sürüyor

Fotoğraf: YouTube

Habertürk’teki Türkiye’nin Nabzı programında HDP'ye televizyonlarda yer verilmediğini belirten Avukat Salim Şen'in sözleri üzerine programın sunucusu Didem Arslan Yılmaz’ın ifade ettikleri, yeni bir tartışma başlattı.

Tartışma, Didem Arslan Yılmaz’ın açıklamasına kanaldaki diğer isimlerin verdiği destekle sürdü.

HDP’liler ise duruma tepkili.

Kendilerine ekranlarda yer verilmediğini söyleyen HDP’liler hem Didem Arslan Yılmaz’ın hem de diğer isimlerin açıklamalarına yönelik sert ifadeler kullandı.

YouTube’da program yapan Cüneyt Özdemir’in açıklamaları ise, tartışmayı ekranlardan sosyal medyaya taşıdı.

Özdemir, HDP’lileri YouTube kanalına davet ettiğini söyledi. Ancak 4 ismin de “Meşgulüz” yanıtını verdiğini ifade etti.

Bu açıklamaya ise HDP’den istifa eden Ahmet Şık tepki gösterdi.

Özdemir ise Şık’a “Buradan ekmek çıkmaz ama artık sana” sözleriyle karşılık verdi.

Didem Arslan Yılmaz’ın açıklaması

 ‘Türkiye’nin Nabzı’ programında HDP’nin ‘Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü’ ele alındı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ve Avukat Salim Şen’in katıldığı programda Şen, yıllardır HDP’ye televizyonlarda yer verilmediğini ve HDP’ye kendini ifade etme fırsatı tanınmadığını ifade etti.

Bunun üzerine Yılmaz, “Salim bey burası bir kamu televizyonu değil. Özel bir sektörüz. Bu bir tercihtir” dedi.

Yaptığı açıklamanın ‘savunma değil durum tespiti’ olduğunu söyleyen Arslan, “Bu tercihin nedenleri öyle veya böyle farklıdır. Ama zaman zaman bu ekranlarda da HDP’liler zamanında olmuştur” ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Ersoy’dan Yılmaz’a destek

Didem Arslan Yılmaz'ın açıklamasının ardından Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, “PKK'yı terör örgütü olarak görmeyen ve kanlı eylemlerini açık seçik bir şekilde kınamayan kişileri ve ve temsilcileri tartışma programlarına evrensel yayıncılık ilkeleri ve kendi yayın çizgimizce davet etmiyoruz” ifadeleriyle Yılmaz’a destek verdi.

Ersoy açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

Devletimizin birliği ve vatanımızın bütünlüğüne kastederek, silahlı kalkışma yürüten PKK terörüne karşı; vatanımızı milletimizi ve demokrasimizi savunma mücadelesinde yurt içinde ve dışında kanıyla canıyla sürdüren güvenlik güçlerimizin bu şerefli, uluslararası ve ulusal hukuk açısından tamamen meşru olan mücadelesine saygılı olmayan, bu kapsamda PKK'yı terör örgütü olarak görmeyen ve kanlı eylemlerini açık seçik bir şekilde kınamayan kişileri ve ve temsilcileri tartışma programlarına evrensel yayıncılık ilkeleri ve kendi yayın çizgimizce davet etmiyoruz.

Ateş’ten canlı yayında açıklama

Habertürk TV programcısı Veyis Ateş de canlı yayınlanan bir programda Yılmaz’ın açıklamalarına destek verdi ve açıklamalarını sosyal medya hesabından paylaştı.

“Terör örgütleriyle araya mesafe koymayanları, kanlı eylemleri kına(ya)mayanları Habertürk ekranlarına davet etmiyoruz, etmeyeceğiz de...” diyen Ateş şu videoyu takipçilerine aktardı:

HDP’li Paylan’dan Yılmaz’a: Şunu demek istiyor

HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan Yılmaz’ın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak, “Şunu demek istiyor: HDP’lileri çıkarırsak; patron fırça yer, ihale alamaz, işleri bozulur, beni de kovarlar” karşılığını verdi.

Paylan ayrıca, “Gazetecilik tercih değil hakikat arayışıdır” ifadelerini kullandı.

Yiğitalp: HDP’yi davet etseniz ne olur etmeseniz ne olur

HDP’den 2 dönem milletvekilliği yapan Sibel Yiğitalp ise Veyis Ateş’e Twitter’dan tepki gösterdi.

Yiğitalp, “HDP’yi davet etseniz ne olur etmeseniz ne olur. Gazetecilikle aranıza mesafe koydukça kimsenin sizin programınıza konuk olmasını beklemeyin...” dedi.

Özdemir: Davet ettik, meşgulüz dediler

Gazeteci Cüneyt Özdemir ise tartışmalar üzerine 4 HDP’liyi aradıklarını ancak kendilerine bu 4 ismin de “Meşgulüz” yanıtını verdiğini ifade etti.

Özdemir, “HDP’ye uygulanan medya ambagosunu delelim dedik... Sonuç şaşırtıcı oldu...” ifadeleriyle program daveti konusunda şunları kaydetti:

Şık yanıt verdi: Ana akım medya artıklarının kahkahasında kendini ele veren şu sinsilik

Özdemir’in HDP’liler konusundaki açıklamalarında gülmesine tepki gösteren Şık, “Ana akım medya artıklarının kahkahasında kendini ele veren şu sinsilik Türkiye’deki medya düzeninin özeti” dedi.

Bunun üzerine Özdemir ise, Şık’ın HDP’den milletvekili seçildiğini hatırlattı ve şu yanıtı verdi:

Ah canım ya HDP’den seçil, istifa et ve hala duyar kas... Zor işin tabii... Buradan ekmek çıkmaz ama artık sana. Bence yeni mağduriyetler bulmalısın kendine...

 

İki isim arasındaki tartışma, Şık’ın “Soytarılığı da sinsiliğiyle yarışıyor ama yine de malum saraya, diğer soytarıların yanına kabul edilemiyor” ifadeleriyle noktalandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU