"Holokost ile Yüz Yüze" sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Açılışa Hahambaşı Haleva ve Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Reiffenstuel katıldı

4

 

"Holokost ile Yüz Yüze" sergisi 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi'nde açıldı. Çeşitli ülkelerin konsoloslarının katılımıyla açılan sergi yoğun ilgi gördü.

Sergi açılışında konuşan Hahambaşı Rav İsak Haleva ve Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Michael Reiffenstuel geçmişle yüzleşmenin önemine vurgu yaptı.

Haleva yaşananları görsel yolla hatırlamanın önemine vurgu yaparak "Gözlerinize bakıyorum, herkesin gözünde bir acı var" dedi ve ekledi:

"Holokost ile Yüz Yüze' sergisinde paydaş olan insanlık tarihinin bu kapkara dönemiyle yüz yüze gelmekteki dik duruşu nedeniyle Federal Alman Cumhuriyet'inin İstanbul Başkonsolosu'na dik duruşları için teşekkür ederim.” 

Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Michael Reiffenstuel da sergiye verdikleri destekle ilgili "Bu çok yürekten gelen bir istek, çünkü yaşanan acıların hatırlanması gerektiğine inanıyorum, bu yüzden de yapılması gereken ne varsa yapılması gerektiği inancındayım" dedi.

Reiffenstuel Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın "Holokost'ta Almanların Yahudiler'e karşı işlediği korkunç suçlar ülkemize tarihi bir sorumluluk yüklemenin ötesinde siyasi eylem ve kararlarımız için derin bir motivasyondur" sözlerini iletti.

Sergi, Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Ressam Yusuf Tolga Ünker'in Yad Vashem ve United States Holocaust Memorial Museum’dan aldığı izinlerle renklendirdiği Holokost fotoğraflarından oluşuyor.

Sergi 30 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

DAHA FAZLA HABER OKU