Google'ın yeni yapay zeka modeli için tarih verildi

İstenen performansı sergilemediği söyleniyor

Google, Gemini'ı Aralık 2023'te "en büyük ve becerikli yapay zeka modelimiz" diye tanıtmıştı (Reuters)

Google'ın yapay zeka sohbet botu Gemini'ın yeni sürümünü aralıkta çıkaracağı öne sürüldü. 

Teknoloji sitesi Verge'ün konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Google, Gemini 2.0'ı bu yılın son ayında "geniş çapta" piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 

Geniş dil modelinin ilk sürümü geçen yıl aralıkta çıkmış, sonraki aylarda Gemini 1.5 gibi geliştirilmiş modeller kullanıcıyla buluşturulmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diğer yandan Verge, teknoloji devinin yapay zeka departmanı DeepMind CEO'su Demis Hassabis liderliğindeki ekibin, yeni modelde umdukları performansı görmediğini iddia ediyor. 

Ancak haberde, bu durumun geniş dil modelleri geliştiren diğer büyük şirketlerin araçları için de geçerli olduğu ekleniyor. 

Haber sitesi perşembe günü ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI'ın da yeni öncü modeli Orion'ı aralıkta piyasaya sürmeyi planladığını öne sürmüştü.

Ancak daha sonra TechCrunch'a konuşan bir şirket sözcüsü bu haberi yalanlamıştı. Teknoloji haberleri sitesine "Bu yıl Orion kod adlı bir modeli piyasaya sürme planımız yok" diyen sözcü eklemişti: 

Başka pek çok harika teknolojiyi piyasaya sürmeyi planlıyoruz.

Google, son haberle ilgili henüz bir açıklama yapmadı. 

Şirket bir yandan bugüne kadarki en gelişmiş yapay zeka sohbet araçları arasında yer alması beklenen Project Astra üzerine çalışıyor. 

Mayısta tanıtılan araç, Google Asistan ve Gemini'ı birleştirerek "günlük hayatta yardımcı olan evrensel bir yapay zeka" diye lanse ediliyor

Bu botu diğerlerinden ayıran en temel şeyse metin, görüntü, video ve sesi bir araya getirerek çok yönlü bir performans sunması, hızı ve konuşkanlığı.



Independent Türkçe, Verge, Times of India, Mint, TechCrunch, TechRadar

Derleyen: Büşra Ağaç

DAHA FAZLA HABER OKU