Google'dan arama motoruna yapay zeka güncellemesi

Google, arama motoruna yapay zekayı daha fazla dahil ediyor (Reuters)

Google, arama motoruna daha fazla yapay zeka eklemek için şimdiye kadarki en büyük değişikliklerinden bazılarını yapıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirket artık kişilerin videolarla arama yapmasına, resimlerle arama yaparken sesli soru sormasına ve şarkıları tanımlamasına izin verecek. Şirket ayrıca arama sonuçlarını yeniden düzenleyecek, yeni alışveriş yolları ekleyecek ve bu süreçte yapay zeka desteği kullanacak.

Google ayrıca geçen aylarda kullanıma sunduğu "Yapay Zeka Genel Bakış" özelliğini sunma şeklini de değiştirecek. Kullanıcıların sorularını yanıtlaması beklenen bu özellik, tuhaf sorunlar çıkardı; taş ve yapıştırıcı yemeyi teşvik etmesi de bunlardan biri.

Artık bu genel bakışlar, sorulara daha fazla bağlam sağlamak amacıyla internet sayfalarına daha fazla bağlantı içerecek.

Bu araçlardan bazıları birlikte de çalışacak. Google, Search Labs programındaki ilk test kullanıcılarına bir video kaydederken soru sormak için benzer bir araç sunmaya başlayacağını doğruladı. Yapay zeka araçlarının bir yapay zeka yanıtı ve internetten yararlı kaynaklar gösteren bir Yapay Zeka Genel Bakışı üretmeden önce "videoyu ve sorunuzu bir araya getirerek anlamlandırabileceğini" söyledi.

Güncellemeler, dünyanın en büyük teknoloji firmaları arasında, mevcut kullanıcıların ilgisini canlı tutmak ve yeni kullanıcıları çekmek için yeni ve ilgi çekici yapay zeka destekli araçlar sunma üzerine süregelen yarışı sürdürüyor.

Çarşamba günü, üretici yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin arkasındaki firma OpenAI, en son finansman turunda 6,6 milyar ABD doları (şimdiye kadarki en yükseği) topladığını doğruladı ve şirkete 150 milyar dolardan fazla değer biçti, bu da yapay zeka etrafındaki çılgınlığın sürdüğünün işareti.

Google güncellemesinde ayrıca, mobil cihazlarda yemek tarifleri ve yemek ilhamıyla ilgili aramalardan başlayarak yeni, yapay zeka tarafından organize edilmiş arama sonuçları sayfalarını öncelikle Birleşik Devletler'de kullanıma sunacağını açıkladı.

Artık sadece sizin için düzenlenmiş alakalı sonuçlarla tam sayfa bir deneyim yaşayacaksınız. Makaleler, videolar, forumlar ve daha fazlasını, internetin dört bir yanındaki içerikleri ve bakış açılarını tek bir yerde kolayca keşfedebilirsiniz.

Google, Yapay Zeka Genel Bakış'ta yapılan yeni değişiklikleri test ederken, bu "geliştirilmiş deneyimin önceki tasarıma kıyasla destekleyici internet sitelerine yönelik trafikte artış sağladığını" gördüğünü söyledi.

Bazı eleştirmenler daha önce AI Genel Bakış'ın listelenen arama sonuçlarının üzerine yerleştirilmesinin yayıncılar ve reklamverenler üzerinde bir etkisi olabileceğini ve sayfanın daha aşağısına taşınmaları halinde internet sayfalarına tıklamaların düşebileceğini öne sürmüştü.

Google, Genel Bakış'a bağlantıların eklenmesinin "kişilerin ilgisini çeken siteleri ziyaret etmeyi daha kolay bulduğu" anlamına geldiğini söylemişti.

Teknoloji devi, Google Arama'yı kullanan işletmelere yardımcı olmak için bir başka hamleyle, ABD'de mobil cihazlardan başlayarak Yapay Zeka Genel Bakış içinde reklamlar sunduğunu da doğrulamıştı.

Ajanslardan da yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU