Kısa haberler

Independent Türkçe, Türkiye ve dünyadan güncel haberleri okurları için derledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Korumalarının yemekleri kaldırılınca, Kılıçdaroğlu da kendisine tahsis edilen araçları genel merkeze iade etti

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine tahsis edilen iki aracı iade ettiği öğrenildi. CHP eski Milletvekili Levent Gök; korumalarının yemeklerinin kaldırılması nedeniyle Kılıçdaroğlu'nun araçları iade ettiğini açıkladı. 

Levent Gök "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Yüksek Derecede kendisine tahsis edilen korumalarının yemekleri Genel Merkezce kaldırılınca makam araçlarını da iade etmiş. Yemek önemli değil ama engellenmesi incitici. Şık olmamış" dedi.

Konuyla ilgili CHP'den yapılan açıklamada ise korumalara değinilmeden Kılıçdaroğlu'nun araçları kendisinin iade ettiği belirtildi.  Açıklamada "7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, Genel Merkezimiz tarafından sağlanan 2 aracın geri istendiği yönünde basında yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.  Söz konusu 2 araç, Genel Merkezimizin bir talebi olmaksızın iade edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.


Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki 20'den fazla yerleşim yeri için tahliye uyarısı yayınladı

Hizbullah askeri medyası, İsrail'in kuzeyindeki 20'den fazla yerleşim yeri için tahliye uyarısı yayınladı. Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki 20'den fazla yerleşim yerinin haritasını ve isimlerini içeren video ile bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "videoda adı geçen yerleşim yerlerinin sakinlerine" seslenilerek "Bu bölgeleri derhal tahliye etmeniz rica olunur. Yerleşimleriniz, Lübnan'a saldıran düşman askeri kuvvetleri için bir konuşlanma yeri haline geldi. Dolayısıyla İslami Direniş'in de hava ve füze gücü için meşru askeri hedef haline geldiler." ifadelerine yer verildi.  Öte yandan Hizbullah, İsrail'in kuzey ve orta kesimlerinde 5 askeri üs ve 6 yerleşim yerini füzelerle hedef aldığını açıkladı. Ayrıca, İsrail'in kuzeyinde ve Lübnan'ın güneyinde İsrail askerlerinin toplandığı 5 yerin Hizbullah tarafından hedef alındığı kaydedildi.


Gürcistan'daki parlamento seçiminde iktidardaki Gürcü Hayali Partisi önde

Gürcistan Merkezi Seçim Komisyonunun internet sitesinde, parlamento seçimlerinde ilk açılan sandıkların sonuçları yayımlandı. Buna göre, ülkede sandıkların yüzde 71,97'si açıldı. Bu sandıklardan çıkan sonuçlara göre, oyların yüzde 53,08'ini iktidardaki Gürcü Hayali Partisi, yüzde 11,18'ini seçim bloklarından "Değişim İçin Koalisyon", 9,82'sini "Gürcistan'ı Kurtarmak İçin Birlik", 9,01'ini "Güçlü Gürcistan" ve yüzde 8,22'sini Gakharia Gürcistan İçin Partisi aldı. Gürcü Hayali Partisinin İdari Sekreteri Mamuka Mdinaradze, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı değerlendirmede, seçimlerde kazandıklarını ifade etti. Mdinaradze konuşmasında, "Gürcü Hayali sağlam bir çoğunluk elde etti." dedi.


Rize Valiliğinden "Şiddetli yağışa karşı dikkatli olun" uyarısı

Rize Valiliği, şiddetli yağış nedeniyle bazı bölgelerde su baskını ve toprak kayma riskinin arttığını bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Ardeşen ilçesi Hoşdere köyünde su baskını riski altındaki bir konutta ikamet eden aralarında yaşlı ve yürümekte zorluk çeken bir vatandaşın da bulunduğu 5 kişilik ailenin, AFAD koordinasyonunda jandarma, JAK ve AKUT ekiplerince hızlı ve güvenli şekilde tahliye edildiği belirtildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün uyarısına istinaden il genelinde tüm önlemlerin alındığı aktarılan açıklamada, Rize AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda, jandarma, emniyet, Rize İl Özel İdare, DSİ ve Karayolları ekiplerinin teyakkuzda beklediği vurgulandı. Açıklamada, son 24 saat içerisinde il genelinde bazı bölgelerde metrekareye 100 milimetre üzerinde yağmur yağdığı, belli rakımlar üzerinde kar yağışı görüldüğü kaydedilerek, "İlimiz genelinde can kaybı yaşanmamış olup riskli olarak değerlendirilen 16 konut tahliye edilmiştir. Meydana gelen tüm afetlerle ilgili hasar tespit çalışmaları başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU