Metropoll'ün son araştırması: Yarın seçim olsa AK Parti iktidarı kaybediyor

Metropoll Araştırma’nın Türkiye’nin Nabzı Ekim 2024 araştırmasının sonuçları açıklandı

Fotoğraf: AA

Araştırmaya göre, bu pazar yapılacak seçimde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tüm rakiplerinin karşısında kaybediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü'nün haberine göre; Ekim ayında yapılan araştırmaya göre, bu pazar seçim olursa kararsızlar dağıtıldıktan sonra CHP’nin oyu yüzde 32.1, AK Parti’nin oyu yüzde 31, MHP yüzde 6.3, İYİ Parti yüzde 5.6, DEM Parti yüzde 10.6, YRP 3.6, Zafer Partisi 3.8 ve TİP 1.7 olarak ölçüldü. Ankette kararsızlar dağıtılmadan önce CHP’nin oyu yüzde yüzde 22 olurken, CHP’deki dalgalanmanın durduğu ve AK Parti’nin oylarının stabil hale geldiği belirtiliyor.

Yavaş ve Erdoğan rekabetinde durum ne?

Çalışmaya göre Erdoğan ve Mansur Yavaş karşılaştığında Yavaş yüzde 53.8, Erdoğan ise yüzde 28.7 oy oranına ulaşıyor. "İki isme de oy vermem" diyenler ise yüzde 10.3 olurken, fikir belirtmeyenler yüzde 7.2 oldu.

Erdoğan, İmamoğlu karşılaşmasında tablo nasıl?

Erdoğan ile İmamoğlu’nun karşılaşması halinde İmamoğlu yüzde 49, Erdoğan ise yüzde 30.6 oy alıyor. İkisine de oy vermem diyenler yüzde 14 iken, fikir belirtmeyenlerin oranı yüzde 6.4 oldu.

Özgür Özel ile Erdoğan’ın karşılaşması halinde ise Özel yüzde 45.2, Erdoğan ise yüzde 31.2 oy alıyor.

Katılımcıların yüzde 37.3’ü CHP’nin, yüzde 32.3’ü AK Parti’nin seçimi kazanacağına inanırken, cevap vermeyenlerin oranı yüzde 17.7 oldu.

CHP'ye kim kazandırır?

CHP’ye seçimi kim kazandırır sorusuna ise yüzde 47.7’lik kesim Özgür Özel cevabını verirken, Kemal Kılıçdaroğlu cevabını verenlerin oranı yüzde 22.5’te kaldı. Yüzde 30.1 ise fikir belirtmedi.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU