Harris: "Trump, Amerikan halkını sürekli küçük düşürüyor ve aşağılıyor"

Harris, eski başkan ABD'yi bir çöplük diye tanımladıktan sonra Trump'ın "Amerikan halkını sürekli küçük düşüren ve aşağılayan biri" olduğunu söyledi

Demokrat başkan adayı, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, cuma günü Houston'da gazetecilerle konuşuyor (AP)

Donald Trump, bir önceki gün ABD'nin "dünyanın çöp tenekesi gibi" olduğu yorumunu yaptıktan sonra, cuma günü ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Cumhuriyetçi rakibinin Birleşik Devletler'i suçluların atıldığı bir "çöplük" diye nitelemesine sert bir tepki gösterdi.

Cuma akşamı Beyoncé'yle birlikte bir mitingde yer aldığı Houston'da muhabirlerle konuşan Harris'ten, eski başkanın Las Vegas'taki etkinlikteki kışkırtıcı söylemlerine yorum yapması istendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Harris, ırkçı tiradı "ülkemizi gerçekten nasıl küçümsediğinin bir örneği daha" diye değerlendirdi.

Harris "Bu kişi Birleşik Devletler'in eski başkanı, halka mal olmuş biri ve konumunu böyle kullanıyor, dünyanın geri kalanına Amerika Birleşik Devletleri'nin… Çöplük olduğunu söylemek için" dedi.

Trump, defalarca kanıt göstermeksizin, ABD'ye gelerek ABD-Meksika sınırında iltica talebinde bulunan beyaz olmayan göçmenlerin, hapislerden ve akıl hastanelerinden tahliye edildikten sonra ülkeye "gönderildiğini" iddia etmişti.

Harris, eski başkanın söylemlerinin bu seneki seçimlerde geri almayı hedeflediği makama yakışmadığını söyledi.

Harris "Tekrar söylüyorum, Birleşik Devletler'in Başkanı'nın, söylemleri üst seviyeye taşıyan ve en iyi yönlerimiz hakkında konuşan, en iyi yönlerimize yatırım yapan biri olması, Donald Trump gibi Amerikan halkını sürekli küçük düşüren ve aşağılayan biri olmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi ve ekledi:

Amerika daha iyisini hak ediyor.

Trump, 2022'nin sonlarında başkanlık için üçüncü kez adaylığını ilan ettiğinden beri, yönetmek istediği ülkeyi sık sık "kötüye giden bir ulus" veya "üçüncü dünya ülkesi" diye tanımlamış ve bu vahim koşulların, artık ülkenin baş yöneticisi olmamasından kaynaklandığını söylemişti.

Trump, federal hükümeti "içerideki düşman" diye tarif ettiği önemli Demokratlara karşı kullanma tehdidinde de bulunmuştu.

Trump'ın yönetiminde görev yapmış birçok eski üst düzey yetkili, onu "faşist" diye nitelemişti ve kabinesinde yer alan 40 kişinin yalnızca küçük bir kısmı onun Beyaz Saray'da ikinci dönemine adaylığını destekliyor.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU