Kanada'nın yeni Başbakanı Mark Carney dün yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmeye hazır olduğunu ancak bunu “egemen bir ulus olarak kendi şartlarımız çerçevesinde” yapacağını söyledi.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Carney, 9 Mart'ta iktidardaki Liberal Parti'nin lideri seçildi ve otomatik olarak başbakan oldu. Kısa bir süre sonra ABD başkanı ile bir telefon görüşmesi yapması gelenekseldir, ancak iki lider henüz konuşmadı.
Şarku’l Avsat’ın Reuters'ten aktardığı habere göre Carney genel seçim kampanyasının ikinci gününde Newfoundland'da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bir telefon görüşmesine açığım ama biliyorsunuz, egemen bir ulus olarak bizim şartlarımızla konuşacağız, onun iddia ettiği gibi değil” ifadelerini kullandı.
Trump, Kanada ihracatına gümrük vergisi uygulamakla tehdit ediyor ve sık sık Kanada'yı ilhak etmeyi düşündüğünü söylüyor; Carney bu yorumların saygısızca ve yararsız olduğunu söyledi.
*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.