İsrail: İran hava sahasında artık daha geniş bir manevra alanımız var

Birkaç patlama sesinin ardından şafak vakti Tahran silueti / Footğraf: AFP

İsrail ordusu bugün yaptığı açıklamada, İran hava savunma sistemlerine yönelik hava saldırılarının İran hava sahasında daha fazla hareket özgürlüğü sağladığını belirtti 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın AFP'den aktardığı habere göre İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, televizyonda yayınlanan açıklamasında, “İsrail artık İran hava sahasında da daha geniş bir manevra alanına sahip” ifadesini kullandı.

İsrail İran'a üç dalga halinde 20 bölgeyi kapsayan saldırılar düzenlerken, İran medyası bilgi sahibi kaynaklara dayanarak İsrail'in “küçük uçan nesnelerle” gerçekleştirdiği saldırı operasyonunun başarıyla engellendiğini bildirdi.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, İran'ı hedef alan saldırılarını tamamladığını ve uçaklarının “İran tarafından İsrail'e atılan roketlerin üretiminde kullanılan tesisleri vurduktan sonra, güvenli bir şekilde geri döndüğünü” duyurdu. Açıklamada ayrıca “İsrail'in İran'daki hava operasyon özgürlüğünü kısıtlamayı amaçlayan bir karadan havaya füze sistemi ve İran'ın ilave hava kabiliyetlerinin de vurulduğu” belirtildi. İran, askeri tesislerinde meydana gelen hasarı henüz kabul etmedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU