Suudi Arabistan: İran'ın askeri olarak hedef alması egemenliğinin ve uluslararası yasa ve normların ihlalidir

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad / Fotoğraf: Reuters

Suudi Arabistan bugün yaptığı açıklamada, egemenliğinin ihlali ve uluslararası yasa ve normların çiğnenmesi anlamına gelen İran'ın askeri olarak hedef alınmasını kınadığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın SPA’dan aktardığı açıklamaya göre Krallık, bölgede tırmanmaya devam eden ve bölge ülkeleri ile halklarının güvenlik ve istikrarını tehdit eden çatışmanın genişlemesini reddetme konusundaki kararlı duruşunu vurguladı.

Suudi Arabistan tüm taraflara azami itidal ve gerilimi azaltma çağrısı yaparak, bölgede devam eden askeri çatışmaların sonuçları konusunda uyarıda bulundu. Krallık, uluslararası toplumu, etkili ve etkin tarafları, gerilimi azaltma ve bölgedeki çatışmaları sona erdirme yönündeki rol ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.

İsrail bu sabah İran'daki askeri hedeflere üç dalga halinde saldırı düzenlediğini duyururken, İran hava savunma sistemlerinin İsrail saldırılarını başarıyla püskürttüğünü ancak bazı bölgelerde “sınırlı hasar” meydana geldiğini doğruladı. İran hava savunmasından yapılan açıklamada, İsrail'in Tahran, Huzistan ve İlam'daki hedeflere saldırdığı belirtildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU