Çinli hackerların Trump ve Vance'in telefonlarını hedef aldığı öne sürüldü

FBI da dahil olmak üzere ABD'nin ulusal güvenlik ajanslarından yetkililer, veri ihlalinin kapsamını tespit etmek üzere çalışıyor

Çinli hackerların Donald Trump ve J.D Vance'in kullandığı telefonları hedef aldığı bildirildi (AP)

Yeni bir haberde, ABD iletişim ağlarına erişen Çinli hackerların hedef aldığı birkaç kişi arasında Donald Trump'la J.D. Vance'in olabileceğini bildirdi.

FBI da dahil olmak üzere ABD'nin ulusal güvenlik ajansları, veri ihlalinin kapsamını tespit etmeye ve hackerların mesajlara ve şifrelenmemiş diğer kanallardan kurulan iletişimlere erişip erişmediğini saptamaya çalışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyla ilgili bilgi sahibi olanlar, The New York Times'a, Trump'ın kampanya ekibinin Verizon telefon sistemlerine sızılarak hedef alınan telefon numaraları arasında eski başkanın ve seçim yoldaşının bulunduğundan haberdar edildiğini anlattı.

Hackerların ele geçirmiş olabileceği veriler arasında, hedef alınanların arayıp mesajlaştığı kişiler, belirli kişilerle hangi sıklıkla iletişime geçtikleri ve o kişilerle ne kadar süreyle konuştukları yer alıyor.

Bu tür bilgiler, Çin gibi ülkeler için son derece değerli olabilir. Mesajların içeriği bilinmese de veriler, Trump'a ve Vance'e yakın olan kişileri tespit etmek için kullanılabilir.
 

Donald Trump

Bu hafta Trump'ın kampanya ekibinin, eski başkanla seçim yoldaşının hedef alınan telefon numaraları arasında yer aldığından haberdar edildiği aktarıldı (AP)

 

Ancak iddiada yer alan hackerların açıkça cihazlardaki verilere ulaşmaya çalışıp çalışmadıkları net değil.

Trump'ın kampanya sözcüsü Steven Cheung, The Independent'a yaptığı açıklamada eski başkanın ve seçim yoldaşının telefonlarına ele geçirilip geçirilmediğini doğrulamadı.

Cheung "Bu, Başkan Trump'ın Beyaz Saray'a dönmesini engellemek üzere Çin ve İran'ı önemli Amerikan altyapılarına saldırmaya cesaretlendirmek de dahil olmak üzere hiçbir noktada durmayan Kamala Harris'le Demokratların seçime müdahalesinin devamı" dedi.

Saldırgan ve şiddetli söylemleriyle, Başkan Trump'a zarar vermek isteyenlere müsaade ettiler.

Demokratlar an itibarıyla duruma seyirci kalıp yabancı düşmanların Kamala'yı desteklemek için bize saldırmasına izin verdi çünkü onun her zaman boyun eğecek zayıf bir Amerikalıyı temsil ettiğini biliyorlar.

Öte yandan Başkan Trump gerçekten düşmanlarımıza karşı duracak ve Birleşik Devletler'i her türlü saldırganlığa karşı koruyacak.

Konuyla ilgili bilgi sahibi olanlar The Times'a, hedef alınanlar arasında Capitol Hill'den önemli figürler ve Harris'in kampanya ekibi üyeleri de dahil olmak üzere Demokratların da yer aldığını aktardı.
 

Kamala Harris

Saldırıda Kamala Harris'in kampanya ekibinin üyeleri de hedef alınmış olabilir (AP)

 

The Times, FBI ve ulusal güvenlik yetkililerinin, erişilen verilerin kapsamı ve muhtemel mağdurların geniş aralığıyla ilgili derin bir endişe duyduğunu bildirdi.

Bu olay, başkanlık yarışında son düzlüğe girilirken gerçekleşiyor. Trump'ın seçim kampanyası daha önce İranlı hackerlar tarafından da hedef alınmıştı. Ayrıca eski başkanın çevresindeki güvenlik önlemleri, İran'dan gelen suikast tehditleri nedeniyle sıkılaştırılmıştı.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU